-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 19 /14:02

Per plauką nuo tragedijos: dar keturias merginas galėjo ištikti Justinos Šikšniūtės likimas

Jaunos, labai gražios, dažniau šviesiaplaukės. Tik tokias merginas pavėžėti į Klaipėdą šį mėnesį siūlėsi 20-metės studentės Justinos Šikšniūtės nužudymu įtariamas 23-ejų Valdas Jankauskas. Su socialiniame tinkle savo pusnuogio nuotraukas publikuojančiu vyru vykti, be Justinos, sutiko tik viena mergina. Likus dviem savaitėms iki J.Šikšniūtės dingimo, ji sėdo į tą patį žalią V.Jankausko „Hyundai“, kuriuo šį pirmadienį jis jau bandė nusikratyti.
Justina Šikšniūtė
Justina Šikšniūtė / Asmeninio archyvo „Facebook“ nuotr.

„Man tuo metu reikėjo važiuoti skubiai ir jau autobusai nebevažiavo. Turiu savo mašiną, todėl čia buvo pirmas ir paskutinis kartas. Baisu net pagalvoti...“ – pasakoja laimės kūdikiu save nuo šiol vadinti galinti Monika.

Jos teigimu, V.Jankauskas už kelionę paėmė 10 litų užmokestį. Autobuso bilietas iš Šilutės į Klaipėdą kainuoja panašiai – apie 13 litų.

„Žinių radijo“ kalbinta Rinolda taip pat sako greičiausiai buvusi pavežta V.Jankausko.

„Pagal visas charakteristikas, pasakojimus ir tai, kaip jis aprašomas, tai buvo būtent jis. Važiavome su drauge dviese ir kalbėjomės apie gyvenimą ir nepastebėjau jokių įtartinų veiksmų. Keliavome iš Šilutės rajono“, – pasakojo Rinolda.

Ši mergina sako V.Jankausko automobilį tiesiog sustabdžiusi pakelėje, o ne ieškojusi vežėjo  internetu.

Išgelbėjo pasikeitę planai

Kitą savaitgalį – lapkričio 7 dieną, penktadienį – V.Jankauskas pavėžėti siūlėsi dar bent tris merginas. Bent dvi iš jų su vaikinu vykti nesutiko.

Merginos pasakoja, kad vien bendraudamas internetu V.Jankauskas joms pasirodė įtartinas. Stebino ir jo publikuojamos nuotraukos, ir bendravimo būdas.

Buvau jau visai pamiršusi tą kelionę, nesuvedžiau galų, kai buvo pranešta apie Justinos dingimą. Tik antradienį, kai buvo paviešinta jo pavardė ir profilis, supratau, kad ten galėjau būti aš, – teigė Akvilė.

„Dėkui Dievui, tą penktadienį mano planai pasikeitė ir su juo nevažiavau. Tariausi ne su vienu žmogumi iš tos grupės ir kelionė susiklostė kitaip. Aš jam atsakiau, kad nevažiuosiu. Su juo nekalbėjau nei gyvai, nei daugiau susirašinėjau“, – 15min.lt pasakojo lapkričio 7 dienos vakare dėl kelionės iš Šilutės į Klaipėdą su V.Jankausku internetu kalbėjusi Šarūnė.

Tik vakar, žiniasklaidoje pasklidus žiniai, kad 23 m. vyras prisipažino nužudęs pakeleive paimtą merginą, Šarūnė suprato, kad staiga pasikeitę planai ją galėjo išgelbėti nuo tragiškos lemties.

„Buvau jau visai pamiršusi tą kelionę, nesuvedžiau galų, kai buvo pranešta apie Justinos dingimą. Tik antradienį, kai buvo paviešinta jo pavardė ir profilis, supratau, kad ten galėjau būti aš“, – atsiduso ji.

Šarūnė tvirtino, kad iki šiol internete vežėjų ieškojo tik dukart. „Ir patikėkite, daugiau niekada taip nekeliausiu“, – pridūrė ji.

„Facebook“ nuotr. /Įtariamas studentės Justinos Šikšniūtės nužudymu Valdas Jankauskas aukos ieškojo seniai?
„Facebook“ nuotr. /Įtariamas studentės Justinos Šikšniūtės nužudymu Valdas Jankauskas aukos ieškojo seniai?

Kalbino ir be progos

Tą penktadienį pavežti į Klaipėdą V.Jankauskas pasisiūlė ir transporto ieškojusią Martyną. Ji kelionės planus atidėjo, nes pabūgo vėlų vakarą tamsoje viena važiuoti su nepažįstamuoju.

„Šiaip net nebūčiau pagalvojus, kad gali taip atsitikti, juk dauguma jaunimo taip važiuoja, bet nuojauta buvo keista. O ir „Facebook“ profilis jo man buvo įtartinas, nes aš seniau iš jo sulaukdavau žinučių: „Labukas“, „Ko nebendrauji?“ – pasakojo Martyna.

Į bandymą užmegzti pokalbį Martyna vieną kartą atsakė.

Nuojauta buvo keista. O ir „Facebook“ profilis jo man buvo įtartinas, nes aš seniau iš jo sulaukdavau žinučių: „Labukas“, „Ko nebendrauji?“ – prisiminė Martyna.

„Tuomet pradėjo rašinėti: „Gal panelė susipažinti nori?“. Parašiau, kad aš užsiėmusi ir po to laiko neatrašiau nė karto, nors rašė dar gal kokius 7 kartus“, – Martyna atskleidė, kad vaikinas internetu kontaktą su ja bandė užmegzti dar gerokai prieš pasiūlydamas pavėžėti.

Ji tikino, kad nepažįstamųjų vairuojamų pakeleivingų mašinų internetu paprastai neieškodavo ir iki šios istorijos – visada važiuodavo arba su draugais, arba bent su pažįstamais. Po šios istorijos, anot Martynos, atsargesnė taps ne tik ji pati, bet ir visos jaunos merginos.

„Baisu net pagalvoti, kad toje vietoje galėjau būti aš, šiurpas per visą kūną nueina...“ – pripažįsta Martyna, lapkričio 7 dieną paskutinę minutę nutarusi verčiau likti Šilutėje, nei į Klaipėdą vykti su keistą blogą nuojautą kėlusiu V.Jankausku.

„Facebook“ nuotr. /Įtariamas studentės Justinos Šikšniūtės nužudymu Valdas Jankauskas aukos ieškojo seniai?
„Facebook“ nuotr. /Įtariamas studentės Justinos Šikšniūtės nužudymu Valdas Jankauskas aukos ieškojo seniai?

Internete ieškojo sekso

Paieškų sistemose suvedus įtariamojo V.Jankausko telefono numerį, aiškėja, kad jaunuolis dar būdamas aštuoniolikos internetu naudojosi ne mokslams. 

Ypač daug žinučių jis prirašė seksualinių pažinčių tinklalapiuose. Tiesa, nors nuogų moterų nuotraukos skirtingos, po visomis jomis Normiu pasivadinęs vaikinas su klaidomis rašė tą patį: „parasyk man:) (telefono numeris – red.past.) jaj noretum gero sekso:)“.

Savo telefono numerį vaikinas naudojo ir vietoj slapyvardžio kitame pažinčių portale.

Pareigūnai surado kūną

Lygiai taip pat internetu 23 metų šilutiškis pavėžėti šį sekmadienį pasisiūlė dvidešimtmetę Justiną, kurios palaikai buvo rasti tik trečiadienį ir kurios nužudymu įtariamas V.Jankauskas.

Aiškėja, kad Justinai ši kelionė taip pat kėlė blogą nuojautą – kelionės metu ji artimiesiems išsiuntė kelias žinutes, kuriose V.Jankauską apibūdino žodžiu „keistas“. Tačiau paskui jos mobilusis telefonas išsikrovė ir pagalbos prisišaukti merginai nepavyko.

Paaiškėjo, kad V.Jankauskas net nevežė Justinos į Klaipėdą. Trečiadienį studentės palaikai aptikti prie kapinių visai netoli V.Jankausko namų. Anksčiau merginos kūno buvo ieškoma Minijoje, mat taip atsikratęs kūnu pareigūnams pasakojo pats įtariamasis.

20-metė Justina Šikšniūtė iš Mažeikių rajono pastaruoju metu buvo Klaipėdos universiteto Socialinių mokslų fakulteto antrakursė. Sekmadienio vakarą studentė turėjo grįžti į bendrabutį uostamiestyje, dėl kelionės iš Saugų gyvenvietės (Šilutės r.) iš anksto internetu sutarusi su vieno pakeleivingo automobilio vairuotoju.

Žalios spalvos „Hyundai“ automobiliu atvykęs 23 metų šilutiškis V.Jankauskas vėliau pareigūnams prisipažino nuvežęs šviesiaplaukę į mirtį. Pateikęs versiją apie aukos įmetimą į upę, žudikas tikriausiai tikėjosi suklaidinti tyrėjus ir nuslėpti pagrindinį nusikaltimo įkaltį.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius