Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 07

Nusišalinusios Seimo finansų vadovės keliems mėnesiams išleistos atostogų

Aplaidžiu buhalterinės apskaitos tvarkymu įtariamos buvusios Seimo Finansų departamento vadovės Danutė Petrauskienė ir Dalė Špakauskienė keliems mėnesiams išleistos atostogauti netrukus po to, kai jos buvo pažemintos pareigose.

Buvusi parlamento kanceliarijos Finansų departamento vadovė D.Petrauskienė atostogaus beveik pusketvirto mėnesio, jos buvusi pavaduotoja D.Špakauskienė – du mėnesius.

Pasak dienraščio „Lietuvos žinios“, D.Petrauskienei išmokėto atlyginimo už atostogas suma atskaičius mokesčius gali siekti apie 16 tūkst., D.Špakauskienei – apie 9 tūkst. litų.

„Darbų požiūriu, problemų dėl jų išėjimo tikrai nekyla. Plenariniai posėdžiai nevyksta, tad laikas atostogauti idealus“, – cituojamas Seimo kancleris Jonas Milerius.

Jis teigė nežinantis, kodėl buvusios Finansų departamento vadovės sumanė ilsėtis būtent dabar.

Sausio pabaigoje buvusios Finansų departamento vadovės jų pačių prašymu buvo perkeltos į žemesnes pareigas, paaiškėjus, kad joms pateikti įtarimai aplaidžiu buhalterinės apskaitos tvarkymu. D.Petrauskienė perkelta dirbti vyriausiaja specialiste Strateginio planavimo skyriuje, D.Špakauskienė – patarėja Komisijų biure.

Ikiteisminiam tyrimui dėl Seimo kanceliarijos buhalterijos tvarkymo vadovaujanti Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorė Vilma Gužaitė patvirtino, kad įtarimai D.Špakauskienei buvo pateikti 2010 metų rugpjūčio pabaigoje, o D.Petrauskienei – rugsėjį.

Jų byla buvo išskirta iš buvusios Seimo kasininkės Reginos Petkelienės ir buvusios Nacionalinės sveikatos tarybos buhalterės Olgos Goluskaitės bylos.

2009 metų liepą Seimo kanceliarijos kasoje pasigedus per 440 tūkst. litų, buvusi Seimo kasininkė R.Petkelienė apkaltinta iššvaisčiusi per 370 tūkst. litų. Šiuos pinigus ji esą perleido buvusiai Nacionalinės sveikatos tarybos buhalterei Olgai Goluskaitei, o dar beveik 70 tūkst. litų pasisavino. R.Petkelienės ir O.Goluskaitės byla nagrinėjama Vilniaus apygardos teisme.

Įtarimai Finansų departamento vadovėms pateikti, kai už didelės sumos pinigų iššvaistymą teisiama buvusi Seimo kasininkė prabilo apie esą buvusią netvarką Seimo kanceliarijos buhalterijoje.

Ji aiškino, kad nesilaikydama taisyklių skolindavusi pinigų iš kasos parlamentarams bei Seimo kanceliarijos darbuotojams, tarp jų – ir kancleriui J.Mileriui, kanceliarijos Finansų departamento vadovei D.Petrauskienei, kuri esą negrąžino 120 tūkst. litų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius