Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 14

Nustatyti dar du šį sezoną mirties nuo gripo atvejai

Lietuvoje nustatyti dar du šį sezoną mirties nuo gripo atvejai. Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centrą sausio 14 d. apie tai informavo Marijampolės visuomenės sveikatos centras. Sausio 9 d. mirė 74 metų vyras, kuris 2010 m. gruodžio 30-ąją kreipėsi į medikus ir buvo paguldytas į Kauno klinikų reanimaciją. Apie dar vieną mirties nuo gripo atvejį informavo Šiaulių visuomenės sveikatos centras. Pernai gruodžio 17 d. susirgo, o sausio 13 d. Vilniaus universiteto Santariškių klinikose mirė 67 metų vyras. Nacionalinėje visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijoje nustatyta, kad abu ligoniai buvo užsikrėtę gripo A (H1N1) virusu.
Švirkštas
Švirkštas / „15 minučių“/Juliaus Kalinsko nuotr.

Pirmi du šį sezoną mirties nuo gripo atvejai Lietuvoje nustatyti sausio 5 ir 6 dienomis: mirė 71 metų vilnietė, kuri susirgo gruodžio 21 d. ir buvo paguldyta į ligoninę dėl lėtinių ligų. Dėl gripo sukeltų komplikacijų gruodžio 31 d. mirė ir 27 metų vyras, kuris susirgo gruodžio 20 d. bei gruodžio 26 d. buvo paguldytas į ligoninę ne dėl gripo, o dėl kitų lėtinių ligų. Tyrimai dėl gripo A(H1N1) viruso atlikti Nacionalinėje visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijoje. Abu pacientai nuo sezoninio gripo skiepyti nebuvo.

Praėjusią savaitę sergamumas gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijų (ŪVKTI) sukeltomis ligomis epideminį lygį pasiekė Vilniaus, Kauno miestuose ir Visagino rajone, o Varėnos bei Prienų rajonuose – artėja prie epideminio lygio.

Mažiausiai sergančiųjų gripu bei ŪVKTI šių metų pirmąją savaitę buvo Tauragės, Panevėžio apskrityse. Daugiausiai sirgo Kauno, Vilniaus, Klaipėdos, Telšių apskričių gyventojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius