-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 03

Nuteista I. Simonaitytės bibliotekos buhalterė

Nuosprendžio sulaukė pinigus pasisavinusi ir iššvaisčiusi buvusi Klaipėdos apskrities viešosios Ievos Simonaitytės bibliotekos buhalterė.
I.Simonaitytės biblioteka.
I.Simonaitytės biblioteka. / Egidijaus Jankausko/15min nuotr.

Nuosprendį dėl piktnaudžiavimo tarnyba, svetimo turto pasisavinimo, turto iššvaistymo bei apgaulingo apskaitos tvarkymo Klaipėdos miesto apylinkės teismas priėmė praėjusią savaitę. I. Simonaitytės bibliotekos buhalterei už padarytas nusikalstamas veikas teismas skyrė 5200 litų baudą bei uždraudė metus laiko dirbti buhalterio darbą.

27 metų E. G. buvo nuteista už tai, kad nuo 2006 m. liepos iki 2007 rugpjūčio, būdama Klaipėdos apskrities viešosios I. Simonaitytės bibliotekos vyriausiąja buhaltere, keliolika kartų atliko neteisėtus mokėjimų pavedimus. Tyrimu nustatyta, kad ji iš bibliotekos sąskaitos apmokėjo savo asmenines studijas viename Maskvos valstybinime institute, išsimokėjo vadinamuosius komandiruotpinigius, nors į jokias komandiruotes nevyko, bei susimokėjo savo asmenines mobiliojo ryšio telefono išlaidas. Tokiu būdu iš bibliotekos sąskaitos buvusi buhalterė pasisavino ir iššvaistė 5417 litų bei apgaulingai tvarkė buhalterinę apskaitą.

Nors buvusi bibliotekos darbuotoja valstybės biudžetinei įstaigai padarytą žalą atlygino, ji dar privalės į valstybės biudžetą sumokėti ir teismo priteistą 5200 litų sumą.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius