Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 29

Nuverstas Kretingos rajono meras

Ketvirtadienį posėdžiavusi Kretingos rajono savivaldybės taryba nuvertė merą Valerijoną Kubilių.

Kaip BNS sakė savivaldybės tarybos „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijai priklausantis Vitalijus Galuškinas, už mero atleidimą balsavo 14 tarybos narių, 11 pasisakė prieš. Tarybą sudaro 25 nariai.

Mero atleidimui pritarė tie patys politikai, kurie pasirašė pirmadienį įregistruotą pareiškimą apie nepasitikėjimą V.Kubiliumi – 6 Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos atstovai, 4 „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos nariai, 2 „darbiečiai“, 1 Pilietinės demokratijos partijos narys ir 1 nepartinis.

V.Galuškinas BNS yra sakęs, kad interpeliacija merui inicijuota pasikeitus politinėms jėgoms šalies valdžioje, taip pat kilus nepasitenkinimui mero viešų bei privačių interesų supainiojimu bei stringančiu rajono vystymusi.

Naujas meras, kaip tikimasi, turėtų būti renkamas vasario 12 dieną. Teigiama, kad realiausiais kandidatas į šį postą – ligšiolinis mero pavaduotojas konservatorius Juozas Mažeika.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius