Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 15

N.Venckienė: pirmadienį mergaitė susitiks su mama, kaip ir suplanuota

Drąsiaus Kedžio ir Laimos Stankūnaitės dukrelę globojanti jos teta, teisėja Neringa Venckienė įsitikinusi, kad padarė viską, ką galėjo, jog mergaitė liktų su ją mylinčiais ir saugaus gyvenimo linkinčiais žmonėmis.
D.Kedžio sesuo Neringa Venckienė
D.Kedžio sesuo Neringa Venckienė / Aliaus Koroliovo nuotr.

Moteris mano, jog Kėdainių teisme priimtas skubotas sprendimas dėl jos globotinės.

„Teisėjas spaudoje pareiškė, kad jam nekilo nė mažiausia dvejonė dėl to, kad L.Stankūnaitei negalima atiduoti dukters. O tai kaltinamasis aktas ir nusikaltimo vieta – nesusijusi su L.Stankūnaite? Juk nusikaltimo vieta – L.Stankūnaitės nuomojamas butas. Apie kokį motinos rūpinimąsi gali būti kalba? Galų gale ikiteisminis tyrimas nebaigtas dėl mergaitės tvirkinimo“, – sakė teisėja N.Venckienė.

Pasak N.Venckienės, mergaitė žino, kad turės gyventi su mama. Tačiau dėl to esą nedžiūgauja. Tetos ir senelių priežiūroje ji gyvena jau dvejus metus: „Neįsivaizduoju, kaip bus, kai atvažiuos jos pasiimti. Gal reikės kreiptis į psichologus...“

Paklausta, kaip vertina penktadienio įvykius, kai teismo nutartį į jų namus bandė atnešti antstolis, moteris šyptelėjo: „Niekada taip nesielgiama. Paprastai antstoliai atsiunčia paštu, registruotu laišku. Tad manau, kad antradienį toks laiškas mus pasieks“, – sakė N.Venckienė.

Dar prieš sprendimą dukters globą atiduoti motinai, gegužės 17 dieną buvo suplanuotas mergaitės ir L.Stankūnaitės susitikimas. Pasak N.Venckienės, šio susitarimo ji laikysis: pirmadienį mergaitė bus vežama susitikti su mama: „Gali būti, kad tuo metu man ir įteiks nutartį. Esu bejėgė, ką nors daugiau padaryti. Kėdainių teismo sprendimą mes apskųsime. Tačiau, ar kas iš to bus, nežinia“.

N.Venckienės teigimu, pasiimti mergaitę L.Stankūnaitė gali bet kada ir bet kur: „Jeigu ji išdrįs čia ateiti, turėsime atiduoti“.

Tačiau tai padaryti gali būti sudėtinga – prie Kedžių ir Venckų namų žmonės pasiryžę budėti mažiausiai iki pirmadienio.

N.Venckienė patvirtino kalbas, kad nemato savo ateities Lietuvoje. Tačiau skubiai emigruoti neketina.

„Lauksiu kol viskas pasibaigs. Jūs galvojate aš ruošiuosi dirbti teisme? Gal kažkas ir laikytųsi tos vietos, bet aš tikrai ne. Savo noru iš darbo tikrai neišeisiu, tai padarysiu tik tada kai ruošiuosi kur nors kitur išvažiuoti“, – sakė N.Venckienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius