-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 02

Opozicija klibina energetikos ministro Arvydo Sekmoko kėdę

Seimo opozicija artimiausiu metu ketina apsispręsti dėl interpeliacijos energetikos ministrui Arvydui Sekmokui.
Arvydas Sekmokas
Arvydas Sekmokas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Lietuvos žinios“ rašo, kad politikus piktina A.Sekmoko žodžiai, kad su Rusijos dujų milžinu „Gazprom“ Lietuvai pavyks suderėti 15 proc. mažesnę dujų kainą, taip ir liko vien tušti pažadai. Dėl to krašto gyventojų laukia brangiausias šildymo sezonas.

Anot politikų, net ir šioje situacijoje A.Sekmokas nesiima realių veiksmų, tik skėsčioja rankomis ir aiškina, kad valdžia bejėgė sumažinti šilumos kainas. Taip pat siūloma pagalvoti, ar kraštui reikalinga Energetikos ministerija – brangiai kainuojanti, bet neduodanti jokios naudos.

„Interpeliacija yra neišvengiama. Manau, privalome įvertinti A.Sekmoko neveiklumą“, – sakė didžiausios Seimo Socialdemokratų partijos frakcijos seniūnas Algirdas Butkevičius.

Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas Vytautas Gapšys sakė, kad arba ministras turi prisiimti asmeninę atsakomybę, arba jam bus inicijuojama interpeliacija.

Seimo opozicijos lyderis, frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ seniūnas Valentinas Mazuronis tikino, kad nepasitikėjimo A.Sekmoku procesą tvarkiečiai sutiktų pradėti nors ir šiandien.

Tačiau, anot V.Mazuronio, reikėtų, kad jį paremtų ir valdančiajai koalicijai priklausantys parlamentarai. Todėl, Seimo opozicijos lyderio nuomone, geriausia būtų oficialiai kreiptis į valdančiųjų partijų frakcijas parlamente ir klausti, ar politikus tenkina A.Sekmoko veikla, energetikos sektoriaus padėtis, ar jie pritartų ministro atstatydinimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius