-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 09 16 /15:50

Opozicija pareiškė nepasitikėjimą Kauno meru Andriumi Kupčinsku

Kauno miesto merui konservatoriui Andriui Kupčinskui reiškiamas nepasitikėjimas. Opozicija po interpeliacijos tekstu surinko 17 parašų, BNS antradienį sakė savivaldybės tarybos narys Arvydas Garbaravičius. Tuo tarpu meras tokius oponentų veiksmus pavadino savanaudišku susidorojimu.
Andrius Kupčinskas
Andrius Kupčinskas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pasak tarybos nario A.Garbaravičiaus, interpeliacijos autorius papiktino mero atsisakymas surengti neeilinį tarybos posėdį.

„Jo elgesys ir veiksmai netenkina tarybos. Buvo bandyta padaryti neeilinį posėdį, kad po vasaros gautų informaciją apie pagrindinius objektus, buvo išsityčiota iš šito bandymo“, – BNS sakė vienas iš interpeliacijos iniciatorių jungtinės frakcijos narys A.Garbaravičius.

Jo elgesys ir veiksmai netenkina tarybos.

Jo teigimu, interpeliaciją pasirašė Jungtinė, Liberalų sąjūdžio, Vieningo Kauno ir Darbo partijos frakcijos.

„Šiaip tylus palaikymas yra praktiški iš visų žmonių, išskyrus konservatorius. O matysime per balsavimą, kaip bus“, – sakė A.Garbaravičius.

Po nepasitikėjimu meru pasirašė ne tik opozicijos, bet ir kai kurie valdančiosios koalicijos politikai. Vienas jų – socialdemokratų frakcijos narys Valys Venslovas. Politikas BNS sakė, kad tai yra būdas patikrinti, ar stiprūs yra valdantieji.

„Tai yra labai teigiamas dalykas, reikia koalicijai pasitikrinti, ar ji stipri. Gal koalicijoje  veikia opozicinės jėgos... būtent šiuo principu bandysime išsiaiškinti, kas yra koalicijos tikrieji partneriai“, – BNS sakė politikas.

Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Simonas Kairys BNS patvirtino, kad interpeliacija antradienį yra registruojama savivaldybės sekretoriate. Ji turėtų būti svarstoma artimiausiame tarybos posėdyje rugsėjo 18 dieną.

Galiu įtarti, jog kai kam nepatinka, kad miestas sėkmingai vaduojasi iš energetinės monopolijos, krinta šildymo kainos.

Praeitą savaitę mėginta sušaukti neeilinį Kauno miesto tarybos posėdį, kuriame prašyta pristatyti informaciją apie įvairius miesto projektus, savivaldybės skolas, remonto darbus. 

A.Kupčinskas rengti tarybos posėdį atsisakė, o dabar oponentų užmojus versti jį iš posto vadina savanaudišku susidorojimu. „Tai susidorojimas ir perversmas. Išlindo tikros politinių oponentų užmačios – ne neeilinio posėdžio ir atsakymų į klausimus apie miesto reikalus jiems reikėjo, o jaukti miestiečiams protus. Eiliniame posėdyje bus įtraukti visi opozicijos pateikti klausimai, bet dabar akivaizdu, kad jiems tų atsakymų nereikia“, – teigė 15min.lt  meras.

A.Kupčinskas stebisi, kad tokia iniciatyva kilo likus tik pusmečiui iki savivaldos ir tiesioginių mero rinkimų. „Paprastai likus tiek nedaug laiko iki naujų rinkimų valdžiai leidžiama pabaigti kadenciją ir atsiskaityti už nuveiktus darbus. Dabar akivaizdžiai prasimuša baimė, kad per artėjančius tiesioginius mero rinkimus nepavyks gerai pasirodyti. Man išėjus su savanoriais rugpjūčio 11 d. jau kitą dieną A.Garbaravičius pirmasis pasirašė dėl neeilinio posėdžio šaukimo. Galiu įtarti, jog kai kam nepatinka, kad miestas sėkmingai vaduojasi iš energetinės monopolijos, krinta šildymo kainos“, – kalbėjo meras.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius