-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 25

Orkestras „Camerata Klaipėda“ neliks be paramos

Orkestras „Camerata Klaipėda“ kitiems metams iš Klaipėdos miesto biudžeto gaus 50 tūkst. litų paramą. Tai trečiadienį orkestro vadovui Vilhelmui Čepinskiui pažadėjo miesto meras Rimantas Taraškevičius.
Koncertų salės 5-tąjį sezoną užbaigs „Camerata Klaipėda"
„Camerata Klaipėda" / Koncertų salės nuotr.

Jis apgailestavo, kad dėl sunkmečio ir itin įtemptos finansinės situacijos nebeišgalima skirti tiek pinigų, kiek buvo skiriama ankstesniais metais. Pernai orkestrui “Camerata Klaipėda” skirta 150 tūkst. litų miesto kultūros rėmimo programos lėšų. Iki tol kasmet orkestrui tekdavo po 200 tūkst. litų.

„Neturiu iliuzijų, tačiau idėjome daug jėgų ir širdies, kad pasiektume to, ką turime dabar. Negaliu išardyti orkestro, tai per geri žmonės, kad imtume ir paleistume juos. Nesinori nutraukti tos bambagyslės“, – kalbėjo V.Čepinskis.

Jis pripažino, kad skirtų pinigų išgyventi užteks, tačiau aktyviai tęsti koncertinę veiklą – ne. Anot vadovo, geriausiu atveju kitąmet pavyks surengti vieną kitą koncertą. Tačiau orkestro kitų metų planuose – išvykos į užsienį, kompaktinės plokštelės muzikos mokyklų auklėtiniams leidyba ir kt.

„Mūsų norai sutampa. Orkestras turi išlikti. Taigi tęskime darbus ir ieškokime galimybių“, – paragino R.Taraškevičius. Jis pažadėjo, kad ir toliau ieškos būtų labiau paremti Klaipėdos vardą užsienyje garsinantį kolektyvą. 


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius