Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 25

Ožkabaliuose vėl sodinami ąžuoliukai

Šeštadienį Ožkabaliuose (Vilkaviškio r.), Vasario 16-osios Akto signataro Jono Basanavičiaus tėviškėje, vyks tradicinis ąžuoliukų sodinimas.

Kasmet vykstančiame renginyje dalyvaus politikai, Kovo 11-osios Akto signatarai, valstybės tarnautojai, pareigūnai, žurnalistai ir kt.

Lietuvos tautinio atgimimo ąžuolynas pradėtas sodinti 1989 metais, siekiant pagerbti ir įamžinti Lietuvai nusipelniusių žmonių atminimą.

Šiemet ąžuoliukų sodintojai į Ožkabalius rinksis jau 20-ą kartą. Pirmųjų ąžuolų sodinimo sukakčiai paminėti Marijampolės apskrities viršininko administracija su Lietuvių tautinio atgimimo ąžuolyno draugijos pirmininku, ąžuolų sodinimo pradininku Vitaliumi Stepuliu ir J.Basanavičiaus sodybos-muziejaus darbuotojais ketina pastatyti du paminklinius akmenis.

Vieną paminklinį akmenį ketinama statyti Sąjūdžio Seimo giraitėje esančiame Sąjūdžio žiede. Dar vienas akmuo, skirtas žuvusiems pareigūnams, einant savo pareigas jau nepriklausomoje Lietuvoje, turėtų stovėti Sausio 13-osios ir Medininku aukų memoriale.

Šiandien Lietuvos tautinio atgimimo ąžuolynas užima 39,4 ha plotą. Keturiolikoje jo giraičių jau žaliuoja daugiau kaip 8400 medelių. Ąžuolyną puošia Dailės akademijos studentų suprojektuotos skulptūros.

Kasmet J.Basanavičiaus tėviškėje vyksta ir Kovo 11-osios Akto signatarų sueiga, per kurią taip pat sodinami ąžuolai. Savo medelius čia sodina abiturientai, jaunavedžiai, atvykstančios užsienio svečių delegacijos – visi, kas nori įprasminti jiems brangią datą ar įvykį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius