-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 12 17

P.Jurgutis įtariamas iš valstybės pasisavinęs beveik 5 mln. litų

Bendrovės „Klaipėdos hidrotechnika“ vadovas 51 metų Pranciškus Jurgutis įtarimas iš valstybės pasisavinęs beveik 5 mln. litų – kaltinimus verslininkui pareiškė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT).
Kai visojen šalyje vyksta taupymas politikai didinasis atlyginimus.
Pinigai / „Scanpix“ nuotr.

Pernai viena P.Jurgučio bendrovių „Kruonio HAE statyba“ iš Europos Sąjungos (ES) fondų gavo beveik 6 mln. litų avansą – lėšos turėjo būti panaudotos Vievio nuotekų valyklos rekonstrukcijos darbams, tačiau verslininkas šiuos pinigus išleido savo reikmėms, ketvirtadienį rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Daugiau kaip pusę iš ES gautos sumos buvo pervesta kitai P.Jurgučio bendrovei – Pajūrio investicijų valdymo centrui, kuri prestižinėje sostinės Vilniaus gatvėje nusipirko pastatą. Likę pinigai buvo išgryninti.

Jau dabar nekelia abejonių, kad P.Jurgučio sūnaus vadovaujama bendrovė Kruonio HAE, su Aplinkos projektų valdymo agentūra pasirašydama beveik 23 mln. litų rangos sutartį, iš anksto žinojo, jog įsipareigojimų neįvykdys.

Tuo metu, kai buvo pasirašoma sutartis, Kruonio HAE buvo skolinga įvairiems bankams beveik 20 mln. litų. Pradelstos skolos biudžetui ir rangovams siekė 4 mln. litų.

Neseniai Aplinkos projektų valdymo agentūra patikrino, ką už gautą beveik 6 mln. litų avansą atliko bendrovė Kruonio HAE. Paaiškėjo, kad jokie parengiamieji darbai nevyksta, nors pagal sutartį jie turėjo būti baigiami.

FNTT pareigūnai tvirtina, jog yra pakankamai duomenų, įrodančių P.Jurgučio kaltę. Turimus įkalčius sustiprino ir antradienio rytą atliekant kratą verslininko namuose rasti dokumentai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius