-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 31

Pabėgėliams surengta ekskursija į Vilnių

Penktadienį Ruklos pabėgėlių centro gyventojams surengta ekskursija į sostinę. Ekskursijos organizatoriai norėjo pabėgėliams iš Artimųjų Rytų parodyti, kaip sako, kitokią Lietuvą, – ne tą, kurią mato pro Ruklos pabėgėlių centro langus.
Pabėgėliams surengta ekskursija į Vilnių
Pabėgėliams surengta ekskursija į Vilnių / „Jie pasirinko Lietuvą“ nuotr.
Temos: 2 Rukla Pabėgėliai

Ekskursiją į sostinę organizavo socialinės iniciatyvos „Jie pasirinko Lietuvą“ aktyvistai ir kiti prie akcijos prisijungę žmonės.

„Ekskursijos tikslas buvo parodyti pabėgėliams kitokią Lietuvą, nei jie mato pro Ruklos pabėgėlių centro langus, suteikti galimybę iš arčiau pažinti Lietuvos istoriją ir kultūrą, pasivaikščioti senamiesčio gatvelėmis, paragauti tradicinio maisto, pažinti miesto žmones“, – rašoma pranešime žiniasklaidai.

Į Vilnių atvežtos kelios dešimtys pabėgėlių. Jie su palyda išsibarstė po Vilniaus senamiestį mažomis grupelėmis – aplankė senąjį Vilniaus universitetą, žaislų ir technikos muziejus, įvairias galerijas, Kalėdų eglę, Trijų kryžių kalną, Valdovų rūmus ir daug kitų sostinės senamiesčio kampelių.

Iniciatyvą remiantys ir jau ne vieną pabėgėlį įdarbinę restoranų „Jurgis ir drakonas“ savininkai, visus ekskursijos dalyvius pakvietė pietauti drauge ir pasirūpino picomis bei užkandžiais. Kai kurie domėjosi galimybe įsidarbinti.

„Aš pats esu imigrantas Lietuvoje, todėl neturiu jokių nusistatymų prieš kitataučių įdarbinimą. Iš tiesų, net atvirkščiai. Kaip atvykėlis iš Jungtinės Karalystės, aš užaugau matydamas, kaip imigrantai skatina bendrą ekonominį augimą ir gerovę. Mane labai nuvylė imigracijos politikos ir strategijos nebuvimas Lietuvoje ir biurokratizmas, kuris tai lemia, taigi aš skatinu imigrantų įdarbinimą“, – cituojamas „Jurgis ir drakonas“ restoranų tinklo vadovas Tomas Nicholsonas.

Iniciatyvos „Jie pasirinko Lietuvą“ iniciatoriai siekia pagrindinis tikslas labai aiškus ir paprastas – naudojantis socialinių tinklų pagalba, padėti surasti pabėgėliams 3 dalykus, būtinus naujo gyvenimo pradžiai: darbą, namus ir draugus Lietuvoje.

„Pabėgėlių integracija Lietuvoje stringa. Iš stovyklų Pietų Europoje į Lietuvą perkeliami žmonės mūsų šalyje susiduria su atskirtimi ir diskriminacija, sunkumais ieškant darbo ir būsto bei gerokai mažesnėmis algomis nei Vakarų ar Šiaurės Europoje. Todėl apie tai turime kalbėti“, – sako „Jie pasirinko Lietuvą“ iniciatyvos autorius Domas Burkauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius