Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 26

Pabradės poligone vaikams bus organizuojama vasaros stovykla „Šaunuolis“

Gegužės 26 d. krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė ir Vilniaus miesto meras Vytas Navickas pasirašė bendradarbiavimo sutartį dėl pilietinio ugdymo ir sveikatingumo stovyklos „Šaunuolis“, kuri vyks Lietuvos kariuomenės Generolo Adolfo Ramanausko kovinio rengimo centro Pabradės poligone.
Krašto apsaugos ministrė R.Juknevičienė ir Vilniaus miesto meras V.Navickas.
Krašto apsaugos ministrė R.Juknevičienė ir Vilniaus miesto meras V.Navickas. / Alfredo Pliadžio nuotr.

„Šaunuolis“ – nemokama socialiai remtinų ir rizikos grupei priklausančių vaikų ir jaunimo patriotinio ugdymo bei sveikatingumo mokykla, praneša KAM.

„Ši stovykla – tęstinis projektas, kuriam šiemet negalime skirti tiek pajėgumų, kiek jų skirdavome ankstesniais metais. Tačiau nutarėme išsaugoti šią tradiciją, kaip gražų pavyzdį, kad vaikai, kuriems reikalingas ypatingas valstybės dėmesys, jį gautų, pamatytų kitokį gyvenimą, kad būtų piliečiai, verti savo valstybės, kad jiems būtų ištiesta pagalbos rankas ir būtų išvyniotas tas siūlas, kuris atvestų vaikus į tokį gyvenimą, kokį jį įsivaizduoja,“ – Krašto apsaugos ministerijoje vykusioje sutarties pasirašymo ceremonijoje kalbėjo ministrė R. Juknevičienė.

Stovykla šiais metais bus orgnazuojama birželio 15 d. – liepos 3 dienomis. Joje per tris pamainas galės pailsėti apie 450 moksleivių. Per penkias dienas truksiančią pamainą vaikai bendraus su kariais, bus mokomi sveikos gyvensenos, drausmės, savarankiškumo, bus skatinami sportuoti, grūdintis, lavinti savitvardą.

Vaikus į stovyklą „Šaunuolis“ atrenka Vilniaus miesto savivaldybės socialinės apsaugos skyrius. Prioritetas teikiamas vaikams iš socialiai remtinų šeimų, rizikos grupių.

Krašto apsaugos ministerija, kariuomenė ir Vilniaus miesto savivaldybė organizuodamos šią vasaros stovyklą bendradarbiauja nuo 2000 metų. Pirmoji nedidelė stovykla veikė Krašto apsaugos savanorių pajėgų Majoro Vytauto Bulvičiaus mokymo centre Raudondvaryje, o nuo 2003 metų –organizuojama kariuomenės centriniame poligone Pabradėje.

Kiekvieną vasarą į Vilniaus gatves pabyra apie 90 tūkstančių moksleivių. Kai kuriuos iš jų sunku kuo nors sudominti, dalis jų yra iš socialiai remtinų šeimų ar priklauso rizikos grupėms. Todėl tokio pobūdžio stovykla yra didelis palengvinimas ir miestui, ir tėvams.

Krašto apsaugos sistema nuolat skiria dėmesio vaikų vasaros užimtumo problemomis. Kasmet krašto apsaugos sistemos organizuojamose stovyklose ir vaikų vasaros užimtumo renginiuose dalyvauja tūkstančiai moksleivių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius