Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 21

Pabrango bilietai į muziejus

Norintiems apsilankyti Nacionaliniame M.K.Čiurlionio dailės muziejuje ir jo padaliniuose ar užsisakyti ekskursiją, teks mokėti daugiau.
Muziejų bilietai brango palyginus nedaug, tačiau ant ekskursijas užsisakinėjantys lankytojai labiau pajus kainų šuolį.
Muziejų bilietai brango palyginus nedaug, tačiau ant ekskursijas užsisakinėjantys lankytojai labiau pajus kainų šuolį. / Eriko Ovčarenko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

M.K.Čiurlionio dailės muziejuje, M.Žilinsko galerijoje, Velnių ir A.Žmuidzinavičiaus memorialiniame muziejuje vienkartinis bilietas suaugusiems pabrango iki 6 Lt. Kauno paveikslų galerijoje, Keramikos muziejuje bei Istorinėje Lietuvos Respublikos prezidentūroje bilietai kainuoja po 4 Lt, o A. ir P.Galaunių namuose, L.Truikio ir M.Rakauskaitės bei J.Zikaro memorialiniuose muziejuose – po 2 Lt. Kur kas daugiau teks sumokėti norintiems ekskursijų po muziejų ar jo padalinius. Nuo šiol ekskursija lietuvių kalba kainuoja 25 Lt, o rusų, anglų ar vokiečių kalbomis – 40 Lt. Beje, norintiems aplankyti muziejų kartu su ekskursijų vadove nedarbo laiku teks sumokėti dvigubą kainą. Anot Nacionalinio M.K.Čiurlionio dailės muziejaus direktoriaus Osvaldo Daugelio, bilietus teko branginti dėl padidėjusios mokesčių naštos.

„Juk mums nepinga nei šildymas, nei kitos paslaugos, o už viską reikia mokėti. Tiesa, kainos už įėjimą į muziejus pakilo tikrai nežymiai. Ekskursijos brango labiau, tačiau iki šiol jų kainos buvo tiesiog juokingos, – tvirtino O.Daugelis. – Tačiau mes ir toliau išlaikysime nemokamą įėjimą į visus muziejus trečiadieniais“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius