-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 27

PAG-9 kariai suteikė viltį gyventi sunkią traumą patyrusiam afganistaniečių berniukui

Pirmadienį Lietuvos vadovaujamos Afganistano Goro provincijos atkūrimo grupės (PAG) kariai padėjo organizuoti sunkią galvos traumą patyrusio dvylikmečio afganistaniečių berniuko transportavimą sraigtasparniu iš Goro sostinės Čagčarano į Herato miesto ligoninę.
Sunkiai sužalotas afganistaniečių berniuką tėvas neša į sreigtasparnį.
Sunkiai sužalotas afganistaniečių berniuką tėvas neša į sreigtasparnį. / Vidmanto Balkūno nuotr.

Pasak berniuko tėvų, vaikas galvos traumą patyrė nukritęs nuo asilo – gulintį be sąmonės jį rado tėvai ir tokios būklės atgabeno į Čagčarano ligoninę. Po keturių dienų vaikui neatgavus sąmonės, Čagčarano gydytojai kreipėsi pagalbos į kolegas iš PAG. Apžiūrėję berniuką PAG karo medikai konstatavo, kad trauma yra labai sunki, vaikui gydyti būtina speciali diagnostinė įranga, kurią turi aukštesnio lygmens medicinos paslaugas teikiančios Herato arba Kabulo ligoninės.

Išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad PAG-9 civilių ir karių bendradarbiavimo skyriaus karininkas Ukrainos atstovas majoras Petro Maleyev ėmėsi iniciatyvos ir kreipėsi į Čagčarane dirbantį Jungtinių Tautų atstovą – sutarė, kad vaikui nugabenti į Heratą būtų skirtas JT atstovybės sraigtasparnis.

Provincijos atkūrimo grupė Gore – tai Lietuvos vadovaujama bendra civilinė ir karinė misija, NATO tarptautinių saugumo paramos pajėgų (angl. NATO International Security Assistance Force) dalis. Lietuvos vadovaujama PAG Afganistano Goro provincijoje pradėjo veikti 2005 metų birželį. Pagrindinė misijos užduotis – padėti Afganistano valdžiai plėsti įtaką provincijoje, užtikrinti saugumą ir sudaryti tinkamas sąlygas provincijai atkurti.


PAG, be maždaug 150 Lietuvos karių ir civilių, tarnauja ir dirba Danijos, Gruzijos, Japonijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Kroatijos, Rumunijos ir Ukrainos kariai ir civiliai. Šiuo metu Afganistane tarnaujanti devintoji PAG Lietuvos karių pamaina (PAG-9) suformuota Romualdo Giedraičio artilerijos bataliono pagrindu. Lapkritį PAG-9 pakeis dešimtoji pamaina, kurioje dauguma karių bus iš Krašto apsaugos savanorių pajėgų Dainavos apygardos 1-osios rinktinės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius