Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 12

Pagalba pabėgėliams – beveik 2,5 mln. Lt

Penkiems projektams, įgyvendinantiems Europos pabėgėlių fondo 2013 metų programą – paskutinę iš 2008-2013 m. finansinio laikotarpio, skirtas finansavimas. Šiais projektais bus gerinama prieglobsčio priėmimo ir apgyvendinimo sistema, užtikrinamas prieglobsčio prašytojų teisių įgyvendinimas ir skatinama integracija, gerinamos prieglobsčio suteikimo Lietuvos Respublikoje procedūros.
Pabėgėliai
Pabėgėliai / Eglės Digrytės nuotr.

Prieglobsčio prašytojams bus teikiama humanitarinė, medicininė, socialinė ir psichologinė pagalba, individualios ir grupinės konsultacijos, teisinės ir vertimo paslaugos, mokoma lietuvių kalbos bei kt. Prieglobstį gavusiems užsieniečiams bus teikiama materialinė parama pažeidžiamiems asmenims, sveikatos priežiūros paslaugos, teisinės, psichologinės konsultacijos, profesinio mokymo, lietuvių kalbos kursai, kompiuterinio raštingumo užsiėmimai ir kt.

Numatoma, kad šių projektų veiklose dalyvaus 700 žmonių – 500 prieglobsčio prašančių ir 200 jį gavusių užsieniečių. Šiems projektams įgyvendinti iš viso skirta 2 mln. 438 tūkst. Lt, iš jų 1 mln. 828 tūkst. Lt – Europos pabėgėlių fondo lėšos.

Šiems projektams įgyvendinti iš viso skirta 2 mln. 438 tūkst. Lt, iš jų 1 mln. 828 tūkst. Lt – Europos pabėgėlių fondo lėšos.

Pagal Europos pabėgėlių fondo 2012 metų programą, šiuo metu vykdomi šeši projektai, kurių vertė – 2 mln. 411,2 tūkst. Lt. Projektų tikslinės grupės atstovai turi galimybę dalyvauti įvairiose veiklose: organizuojami lietuvių kalbos kursai, psichologiniai mokymai, teikiama humanitarinė pagalba, teisinės, vertimo paslaugos, vykdoma dienos centro veikla, skatinama pabėgėlių integracija į visuomeninį gyvenimą, taip pat rengiamos pažymos apie kilmės šalis ir kt. Šie projektai bus vykdomi iki 2014 m. birželio 30 d.

Europos pabėgėlių fondo tikslas – remti ir skatinti valstybių narių pastangas priimant pabėgėlius ir perkeltuosius asmenis bei atsakant už jų priėmimo padarinius. Jo veikla nukreipta į pagalbą trečiosios šalies piliečiams arba asmenims be pilietybės, kuriems leidžiama gyventi kaip pabėgėliams, kurie naudojasi papildoma arba laikina apsauga arba kurie kreipėsi dėl apsaugos.

Europos pabėgėlių fondo programa Lietuvoje yra įgyvendinama nuo 2006 metų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius