Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 06

„Pagalvės“ mokestis skinasi kelią

Lietuvos savivaldybių asociacijos (LSA) valdyba pritarė kelių savivaldybių siūlomoms pataisoms dėl vadinamo „pagalvės“ mokesčio ir kreipėsi į Seimą siūlydama priimti Rinkliavų įstatymo pataisą.
Pinigai
Pinigai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Ja siekiama, kad ne tik kurortinės vietovės galėtų rinkti simbolinį mokestį ir gauti papildomų pajamų už naudojimąsi viešąja turizmo ir poilsio infrastruktūra gyvenamosiose vietovėse, rašoma pranešime spaudai. 

Pirmasis tokią rinkliavą, vadinamą „pagalvės“ mokesčiu, taikyti pradėjo Druskininkų kurortas. Sekdami jo pavyzdžiu rinkliavą įsivedė ir Palanga bei Birštonas. Apie norus įsivesti „pagalvės“  mokestį prakalbo ir Kauno miesto savivaldybė.

Dėl šio mokesčio per pusantrų metų Druskininkų biudžetas pasipildė daugiau nei 2 mln. litų. Surinkti pinigai yra naudojami Druskininkų infrastruktūros priežiūrai ir kurorto rinkodarai.  

Mokestį – 2 litus už naktį – moka visi poilsiautojai, nakvojantys Druskininkuose. Jis Druskininkuose pradėtas rinkti nuo 2011 m. birželio. Nuo rinkliavos yra atleidžiami kurorte besigydantys ligoniai, kurių medicininės procedūros yra apmokamos iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo lėšų, vaikai iki 7 metų bei vaikai iki 18 metų, besigydantys sanatorijose „Saulutė“ ir „Belorus“. 

Prašymus keisti atitinkamus įstatymus Kauno valdininkai į Seimą, Vyriausybę ir kelias ministerijas išsiuntė dar pernai pavasarį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius