Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 31

Pagėgiuose pagalbą teikti pasiruošusi Lietuvos kariuomenės amfibija

Sausio 31 d. po pietų Pagėgių savivaldybėje dislokuota Lietuvos kariuomenės vikšrinė amfibija PTS–M su įgula. Amfibiją iš nuolatinės dislokacijos vietos Kaune į potvynio zoną atgabeno Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono kariai, teigiama žiniasklaidai išplatintame pranešime spaudai.
Vikšrinė amfibija
Vikšrinė amfibija / J.Vitkaus inžinerijos bataliono nuotr.

Amfibija kariai potvynio zonoje teiks pagalbą apsemtų teritorijų gyventojams, prireikus perkels  civilius gyventojus, medicinos personalą, gabens įrangą.  

Vikšrinė amfibija su įgula potvynio zonoje bus dislokuota iki tol, kol nuslūgs vanduo.

Vikšrinė amfibija su įgula potvynio zonoje bus dislokuota iki tol, kol nuslūgs vanduo.  

Potvynio zonoje paieškos ir gelbėjimo darbus atlikti yra pasiruošęs ir budintis kariuomenės sraigtasparnis. Be to, sudarytos grupės ledų  ir ledų sangrūdoms sprogdinti.

Šiuos pajėgumus Lietuvos kariuomenė skyrė gavusi Pagėgių savivaldybės prašymą dėl karinių vienetų suteikimo gelbėjimo darbams ir medicininei pagalbai teikti ir suderinusi pagalbos priemones su Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentu (PAGD) prie Vidaus reikalų ministerijos.
 
Lietuvos įstatymai numato, kad ekstremalių situacijų atvejais kariuomenė į pagalbą tokias situacijas valdančioms ir už tai atsakingoms civilinėms institucijoms yra pasitelkiama šioms institucijos paprašius. Koordinavimas ir derinimas dėl kariuomenės pagalbos vyksta per PAGD.

J.Vitkaus inžinerijos bataliono nuotr./Vikarinė amfibija  PTS-M
 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius