-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 23

Pagerbė V.Pociūno atminimą (nuotraukos)

Sekmadienį be Baltijos kelio Lietuva minėjo dar vieną svarbią datą. Prie Prezidentūros, S.Daukanto aikštėje, vyko pagerbimo ceremonija, skirta prieš trejus metus Baltarusijoje žuvusiam Lietuvos saugumo karininkui Vytautui Pociūnui atminti.
S.Daukanto aikštėje vakar buvo pagerbtas žuvusio Lietuvos karininko V.Pociūno atminimas.
S.Daukanto aikštėje vakar buvo pagerbtas žuvusio Lietuvos karininko V.Pociūno atminimas. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Piliečių santalka  ir  M.K. Čiurlionio kultūros ir paveldo fondas jau trečius metus kvietė visus savo valstybei neabejingus piliečius pagerbti V.Pociūno atminimą. Šiemet atiduoti pagarbos žuvusiam karininkui ir pasiklausyti fleitininkės Justinos Orlovskytės bei dainininko Gyčio Paškevičiaus susirinko būrys vilniečių, nepabijojusių lietaus.

„Aukščiausi šalies pareigūnai iš karto po tragedijos teigė, kad ištirti V.Pociūno žūties aplinkybes – valstybės garbės reikalas. Tačiau jeigu to nedaro pareigūnai, kuriems tai privalu daryti, tai daro piliečiai“, – sakė Pilietinės visuomenės instituto direktorius Darius Kuolys.  „Matom, kad praėjo treji metai, per tuo metus triskart teismas pripažino, kad byla prokuratūros išnagrinėta neprofesionaliai ir niekas nepasistūmėta. Tie žmonės, kurie po V.Pociūno žūties organizavo jo šmeižtą, iki šiol nėra atsiprašę“, – faktus dėstė D.Kuolys.

Paklaustas, kodėl koncertui pasirinkta būtent ši aikštė, D.Kuolys paaiškino, kad tuos pareigūnus, kurie turi ginti valstybės interesą, viešąjį interesą, tiesą ir teisingumą šalyje, skiria ir atleidžia prezidentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius