-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2008 12 18

Pagrasino LEO LT

Premjeras Andrius Kubilius pareiškė, kad nacionalinės energetikos bendrovės LEO LT vadovybė gali būti pakeista, jei ji nepaklus didžiausios akcininkės prašymui nedidinti paslaugų tarifų.
A.Kubilius
A.Kubilius / „Scanpix“ nuotr.

„Akcininkai visada apsisprendžia dėl esminių strateginių klausimų bet kokiame versle. Ar tai būtų stambus ar smulkesnis verslas, ar tas, kur valstybė valdo didelį akcijų paketą. Jeigu su tuo nesutinka tokio verslo administracija, be abejo, akcininkai turi spręsti, ką daryti su administracija. Ne administracija turi spręsti, ką daryti su akcininkais“, – LTV Naujienų tarnybai sakė premjeras

Kitos LEO LT akcininkės – privataus kapitalo „NDX energijos“ vadovas Ignas Staškevičius teigė, kad akcininkai neturėtų kištis į kainų nustatymo reikalus, o juos palikti bendrovių valdyboms ir kainų reguliuotojui.

„Aš, kaip mažesniojo LEO LT akcininko „NDX energijos" atstovas, kainų klausimų niekaip nevertinu. Manau, kad mes kaip akcininkas neturime dalyvauti elektros kainų nustatinėjime“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė I.Staškevičius, rašo naujienų portalas vz.lt.

I.Staškevičiaus nuomone, LEO LT akcininkės Vyriausybės padėtis sudėtinga: valstybė yra ne tik akcijų turėtoja, bet ir energetikos ūkio reguliuotoja.

„Be abejo, tokiomis aplinkybėmis sunku atskirti šias dvi funkcijas. Galbūt viskas būtų aiškiau, jeigu akcijos priklausytų ir jas valdytų viena valstybės institucija, energetikos kainas reguliuotų kita“, – kalbėjo „NDX energijos“ valdybos pirmininkas.

Ūkio ministerija paprašė LEO LT nedidinti „Lietuvos energijos“, VST ir Rytų skirstomųjų tinklų elektros tarifų.

„NDX energija“ valdo 38,3 proc., Vyriausybė – 61,7 proc. LEO LT akcijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius