-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 27

Pagrindinė Kauno eglė įžiebta! (nuotraukos)

Kauno Rotušės aikštėje prasidėjusią pagrindinės miesto eglės įžiebimo ceremoniją stebėjo minia kauniečių ir miesto svečių. Negalėjusieji to padaryti gyvai šventinį renginį galėjo matyti internetu.
Šių metų Kauno miesto eglė
Kaune įžiebta pagrindinė Kalėdų eglė / A.Koroliovo nuotr.

Šeštadienį, lygiai 18 val., kaip ir planuota, įžiebimo ceremoniją pradėjo vokiečių aktorių trupė „PAN.OPTIKUM“ į Kauną atvežę ugnies, pirotechnikos, ugnies ir muzikos spektaklį „Il Corso“ pagal Pablo Neruda kūrinį „Klausimų knyga“.

Kaip prieš pasirodymą sakė aktoriai, „Il Corso“ yra didaktinė alegorija apie žmogaus nemirtingumo ieškojimą. Aktorių pasirodymai, vykstantys realiu laiku įvairiose aikštės vietose, ant specialiai įrengtų konstrukcijų, atskleidžia konfliktą tarp intensyvumo ir akimirkos lengvumo.

Asmens kūrybinis procesas, šiuo atveju – poeto, yra plėtojamas pradedant jaunatvišku džiaugsmu dėl savo galių ir sugebėjimu, o baigiasi klausimu: ar galiu išreikšti realybę žodžiais, kurie liks po manęs?

Įspūdingas šou sukurtas pagal Čilės poeto ir Nobelio literatūros premijos laimėtojo P.Neruda kūrinį „Klausimų knygos“.

Spektaklis „Il Corso“ buvo parodytas daugelyje pasaulio miestų ir tarptautinių festivalių, pavyzdžiui, Bogotoje, Santiago de Chile, Karakase, Londone, Madride, Varšuvoje, Budapešte, Berlyne, Lisabonoje, Sibiu, Glastonbury festivalyje.

Stebėti „PAN.OPTIKUM“ pasirodymą buvo galima ne tik gyvai, bet ir internetu http://rotusesaikste.mikrovisata.tv/. Vaizdas iš kelių kamerų rodomas tiesiogiai.

Papildyta 19.06 val.:  Lygiai 19 val., iš karto po spektaklio, buvo įžiebta pagrindinė Kauno eglė. Po to iš Rotušės balkono susirinkusius sveikino Kalėdų Senelis ir Kauno meras Andrius Kupčinskas.

„Kalėdų pasaka jau atėjo į miestą. Jūs matote įžiebtą Kalėdų eglutę, kuri šiemet tikriausiai bus pati nuostabiausia Lietuvoje. Beje, kaip ir pernai. Kviečiu visus su šeimomis kasdien aplankyti eglutę ir kartu laukti Kalėdų“, – miniai kauniečių sakė miesto meras. Kartu su juo pasirodęs Kalėdų Senelis pakvietė miestiečius kitą savaitgalį užsukti į kitus kalėdinius Kauno renginius.

Gruodžio 4 dieną, 17 val., bus įžiebtos šiemet studentų puoštos eglės Vienybės aikštėje ir S.Daukanto gatvės/ Laisvės alėjos sankirtoje.

Gruodžio 5-ąją pirmą kartą Kauno istorijoje bus minima miesto globėjo Šv. Mikalojaus diena. 12 val. renginiai prasidės Šv.Mišiomis Kauno arkikatedroje bazilikoje. 13 val. šventė prasidės Rotušės aikštėje, kur pradės veikti kalėdinis miestelis, ledo čiuožykla.

18 val. Kauno Šv. Pranciškaus Ksavero (Jėzuitų) bažnyčioje kauniečiams koncertuos vaikų muzikos mokyklos auklėtiniai.

Be to, visą šeštadienį visuomenei bus atvira Rotušė, kur veiks įvairios ekspozicijos, netrūks su Šv.Mikalojumi ir jo legenda susijusių atrakcijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius