Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 18

Pajūrio gyventojus baugina iš Antano Boso elnyno pabėgę vilkai

Žvelgi pro namo langą, o jame trys vilkai. Tokį vaizdą išvydo Nemirsetos gyventojai, Pajūrio regioninio parko direkcijai pranešę apie tai, ką neseniai išvydo savo kieme. Paaiškėjo, kad vilkai priklausė Antanui Bosui ir pabėgo iš elnyno, kuriame buvo laikomi.
Šiomis dienomis Pajūrio regioniniame parke lankytojos užfiksuotas vilkas.
Šiomis dienomis Pajūrio regioniniame parke lankytojos užfiksuotas vilkas. / J.Jurelienės nuotr.

„Trys pabėgo, liko aštuoni, – patvirtindamas informaciją atsidūsta verslininkas Anatanas Bosas. – Jau nubėgo kažkur toli – ten, kur dideli masyvai, į Latviją arba į Darbėnų miškus. Laisvė natūrali, ten priskaičiuojama apie dešimt vilkų“.

A.Boso manymu, trys vilkai paspruko tarp gyvūnų įvykus rietenoms.

Nieko tokio, gamtoje atsirado daugiau taurių gyvūnų, – neslėpdamas, kad kažkiek gaila pabėgusių vilkų sako A.Bosas.

„Konkurencija dėl moterų, vadinasi. Dabar yra ruja, vilkai leidžia susikergti tik vienai patelei, gal užrujojo kita patelė, susipjovė, besiriedami nutraukė elektros piemenį ir išlipo per tvoros kampą“, – mano A.Bosas.

Tai pirmas atvejis per dešimt metų, kai iš elnyno pabėga vilkai. A.Bosas neslepia – kažkiek gaila, nes tiek metų auginta.

„Nieko tokio, gamtoje atsirado daugiau taurių gyvūnų. Visi dėl tų vilkų jaudinasi – vieni, kad per daug, kiti, kad per mažai. Žmonėms yra galimybė pamatyti laisvėje daugiau gyvūnų“, – mano verslininkas ir teigia, kad šie vilkai niekada nėra gyvenę laisvėje, tad yra kitokie – kitų gyvūnų jie esą nepuola.

Jo teigimu, yra du variantai – arba vilkai grįš ten, kur gauna nuolat ėsti, arba maitinsis gaišena ir pagal rujos kvapą išeis į didelius miškus.

„Vilkas greit adaptuosis, tai vienintelis gyvūnas, kurio neina prijaukinti. Ko gero, vienintelio vilko nematėte cirke dresiruoto – liūtai, tigrai, drambliai, o vilkų nėra“, – kalbėjo A.Bosas.

Iš aptvaro pabėgo apie dvejų metų patelė ir dar du suaugę vilkai. Gauta duomenų, jog patelė buvo partrenkta automobilio ir nugaišo.

Savaitgalį Nemirsetoje žmonės pastebėjo vilką ir pranešė specialistams. Jis esą buvo poilsiautojų lankomame kelyje ir nebijojo mašinų. Į vietą nuvykę Pajūrio regioninio parko darbuotojai pėdsakų neaptiko, mat nebėra sniego ir nematyti aiškių pėdsakų.

Pajūrio regioninio parko direktoriaus Dariaus Niciaus teigimu, dėl gyvūnų pabėgimo jaudintis nederėtų. Jis taip pat suabejojo, kad nelaisvėje gyvenę vilkai, kuriems nėra išugdytas instinktas draskyti gyvą padarą, imtų pjauti kitus gyvūnus, veikiausiai jie mis gaišenomis. Tiesa, niekada negali atmesti galimybės, jog gali nukentėti naminiai gyvūnai.

„Kad gamtoje gali būti vilkų nėra ypatingas atvejis, tiesiog vilkas sanitaras, bus silpnas gyvūnas, maitinsis, bet čia elgsena jų kitokia – jie pabėgę iš aptvarų. Niekas negali prognozuoti, koks jis bus. „Žvėrinčiaus“ Telšiuose savininkas mano, kad vilkai jau po dienos bus kaip laukiniai“, – kalbėjo D.Nicius, ramindamas, jog žmonėms dėl vilkų nuogąstauti nederėtų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius