Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 09

Pakalnės gatvės gyventojai Ukmergėje skęsta fekalijose (nuotraukos, video)

Pakalnės gatvės gyventojai po stipraus lietaus jau ne pirmą kartą yra užliejami fekalijomis. Problema atsirado iš karto po ten vykdytos vandentiekio ir nuotekų tinklų renovacijos, praneša Ukmergės naujienų portalas vilkmerge.lt.
Išsiliejusios fekalijos Ukmergėje
Išsiliejusios fekalijos Ukmergėje / vilkmerge.lt nuotr.

Pasak vilkmerge.lt, Pakalnės gatvėje gyvenantys žmonės ilgai neturėjo nei miesto vandentiekio, nei normalios nuotekų sistemos. Vietos kanalizacija buvo įrengta ne pagal reikalavimus, todėl kuo toliau, tuo pavojingiau buvo naudotis įrengtais šuliniais ir gerti juose esantį vandenį. Gyventojai dažnai rašė skundus dėl tokios situacijos.

Todėl žmonės džiaugėsi galų gale renovuotu vandentiekiu bei nuotekų tinklu, kuris buvo įrengtas pagal projektą „Neries upės baseino investicinės programos I etapas“.

Tiesa, prie vandentiekio ir nuotekų sistemos šiuo metu prisijungę tik 4 namai, o kituose vis dar likusi sena vietos kanalizacija, kuri ir toliau teršia aplinkinius šulinius.

Tačiau gyventojai naujovėmis džiaugėsi neilgai.

„Seniau pavasariais užliedavo lietaus vanduo, visi daržai, kiemai būdavo po vandeniu, o dabar džiaugiamės, kad daržus dar patręšia ir fekalijomis“, – bando ir pajuokauti gan nelinksmoje situacijoje atsidūrusi viena iš Pakalnės gatvės gyventojų Violeta Šanteriova.

Pasak moters, tokiu dideliu mastu juos užlieja pirmą kartą. Iš pradžių manyta, kad problema – jų pačių kanalizacija, nes per viršų pradėjo bėgti tik po renovacijos, tačiau paskui suprato, kad taip atsitinka tik po lietaus, kai vandens prisipildo kanalizacijos šulinys ir fekalijos pradeda bėgti per kraštus.

Šį kartą srovė buvo tokia stipri, kad neatlaikė net kanalizacijos dangčio varžtai.

Moteris kreipėsi ir į Ukmergės vandentiekio tarnybą ir į savivaldybę, kuri, beje, greičiausiai reagavo. Savivaldybės ūkio skyriaus vedėjas Kęstutis Jurkevičius iškart atvažiavo į įvykio vietą ir viską apžiūrėjo. Nuspręsta, kad taip įvyko dėl išjungtų siurblių. Violetos Šanteriovos manymu, kadangi tai ne pirmas kartas, priežastis tikrai ne siurbliai.

UAB „Ukmergės vandenys“ direktorius Rimas Arlinskas vilkmerge.lt informavo, kad ketvirtadienį fekalijos išsiliejo dėl elektros gedimo pagrindinėje nuotekų persiurbimo stotyje. Gedimas parodė, kad nuotekų sistemą trims Pakalnės gatvės namams reikia tobulinti.

„Elektros siurblinėje nebuvo tik 15 minučių ir to užteko, kad išsilietų nuotekos. Aiškėja, kad jei stipriai lytų 2 dienas, nereikėtų ir gedimo, kad kiemai būtu užlieti“, – sakė įmonės direktorius.

Gedimas elektros pastotėje, kuri tiekia elektrą siurblinei, įvyko dėl tęsiamų Neries baseino investicinės programos I etapo darbų. Šiuo metu statybininkai dirba veikiančioje nuotekų persiurbimo stotyje.

R.Arlinskas tikino, kad nors tai ir ne jų („Ukmergės vandenys“) kaltė, nuostoliai gyventojams bus kompensuoti, ir pridūrė, jog bus bandoma patobulinti nuotekų sistemą.

VIDEO: Pakalnės g. skęsta fekalijose (vilkmerge.lt filmuota medžiaga)

 

„Jau užsakėme vieną atbulinį vožtuvą. Jį statysime nuotekų šulinyje. Jei eksperimentas pasiteisins, pastatysime visur, kur reikia, kad daugiau tokie atvejai nepasikartotų“, – sakė R.Arlinskas.

Direktorius tai pat sakė, kad dėl stipraus lietaus vakar į valymo įrenginius nuotekų pritekėjo 3 kartus daugiau nei kasdien.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius