Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 27

Pakistane iš kalėjimo pabėgo Ernesto Markšaičio ir kitų alpinistų nužudymu kaltinamas vyras

Pakistane penktadienį iš kalėjimo pabėgo kovotojas, kaltinamas dėl 2013-aisiais šalies šiaurėje surengtų žudynių, nusinešusių 10 užsieniečių alpinistų, tarp jų lietuvio Ernesto Markšaičio, gyvybes, pranešė pareigūnai.
Už grotų
Už grotų / 123rf.com nuotr.

Habib-ur-Rehmanas, vienas iš pagrindinių įtariamųjų šioje byloje, sugebėjo pabėgti iš kalėjimo šiauriniame Gilgito mieste penktadienį paryčiais – kartu su dar vienu kaliniu, suimtu dėl kitos atakos prieš saugumo pajėgas. Kartu su jais mėgino sprukti dar du kaliniai, bet vienas iš jų buvo sučiuptas, o kitas, taip pat kaltintas dalyvavęs Nanga Parbato žudynėse, buvo nukautas.

Pabėgę kovotojai už grotų laukė teismo dėl tų atakų.

2013 metų birželio 23-iąją šiaurinėje Pakistano dalyje policininkais apsimetę islamo kovotojai nužudė 10 užsienio alpinistų, tarp jų lietuvį E.Markšaitį, bei jų gidą pakistanietį.

Atsakomybę už išpuolį ant vieno aukščiausių pasaulio kalnų – Nanga Parbato – šlaitų prisiėmė Pakistano Talibanas, taip keršijęs už JAV bepiločių orlaivių atakas prieš Talibano ir tarptautinio teroristų tinklo „Al Qaeda“ smogikus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius