Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 20

Palaikančių mero pašalinimą vis dar trūksta

Vilniaus tarybos posėdyje – parašų rinkimo vajus. Konservatoriai skuba rinkti parašus tų, kurie pasisako už Viliaus Navicko pasitraukimą iš mero posto, o Lietuvos lenkų rinkimų akcija surinko 27 tų tarybos narių parašus , kurie mano, kad atsakomybę dėl susidariusios situacijos turi prisiimti ne tik Vilius Navickas ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija, bet visa miesto taryba.
2009 metų vasario 11-ąją Vilniaus meru išrinktas V.Navickas kadencijos pabaigos gali nesulaukti – partiečiai jau ieško jam pamainos.
Miesto taryboje renkami parašai, kad būtų atstatydintas ir meras V.Navickas, ir viso jo pavaduotojai bei administracijos vadovai. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA), „Tvarkos ir teisingumo“, Liberalų sąjūdžio, Mišriosios ir TS-LKD frakcijų nariai pasirašė po pareiškimu, kuriame konstatuojama, kad mieste susiklostė sudėtinga politinė ir ekonominė situacija, todėl visi privalo prisiimti atsakomybę. Anot parašų rinkimo iniciatoriaus, LLRA frakcijos nario Jaroslavo Kaminskio, privalėtų iki kito tarybos posėdžio atsistatydinti ne tik meras, bet ir jo pavaduotojai, administracijos vadovas ir jo pavaduotojai.

„Turėtų atsistatydinti visi vadovai, tuomet susiburtų plati koalicija ir galėtume dirbti. Tai būtų žingsnis, kuris leistų tarybos frakcijoms greičiau susitarti dėl naujos, stabilios ir gyventojų interesams atstovaujančios daugumos“, - teigė J.Kaminskis.

Konservatoriams parašų trūksta

TS-LKD frakcijos vadovas Raimundas Alekna po trečiadienį vykusio tarybos posėdžio teigė, kad jiems pavyko surinkti 24 parašus tų tarybos narių, kurie pasisako už mero V.Navicko atstatydinimą.

„Tai yra raginimas tesėti pažadą. Termino iki kada bus renkami parašai, neturime nusistatę, rinksime iki tada, kai ištesės pažadą. Šitą raštą užregistruosime ir įteiksime merui, kai bus pasirašę didesnė dauguma tarybos narių. Tokia idėja kilo, nes buvo išsakyta, kad meras yra palaikomas tarybos narių. Mes įteiksime merui raštą, kuriuo ir parodysime, ar taryba jį palaiko, ar ne. Šiuo metu turime 24 parašus“, - sakė R.Alekna.

Anot R.Aleknos, jeigu pažado meras nesilaikys, jis iš pareigų nesitrauks iki lapkričio pabaigos neįvyks, kai bus galima teikti interpeliaciją. Bet jeigu meras vis dėlto laikysis duoto pažado – pasikeitimas gali įvykti anksčiau.V.Navickas yra pažadėjęs iš pareigų pasitraukti,

kai valdančioji koalicija susitars dėl naujo kandidato.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius