-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 29

Palangą maitino rusai ir baltarusiai

Palanga šią vasarą lengviau atsikvėpė: turizmo sektorių gaivino atostogautojai iš Rusijos bei Baltarusijos.
Savaitgalį Palangoje poilsiavo nemažai žmonių.
Palanga šią vasarą poilsiautojų nestokojo. / Ginos Kubiliūtės/15min.lt nuotr.

„Visi pasaulyje žino, kad nėra geresnių turistų nei iš Rusijos. Tą pasakys jums visi. Taip, jie yra išrankūs, tačiau kartu nešykšti pinigų už kokybišką paslaugą. Jei jie yra numatę sumą, kurią išleis atostogom, tai ją ir išleis – netaupys“, – teigė Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovas Gintaras Sičiūnas.

Baltarusiai rinkosi prabangą

Nors baimintasi, kad dėl finansinės krizės Baltarusijoje nebus tiek šios šalies poilsiautojų, kiek laukta, pesimistinės prognozės subliuško. Baltarusių sulaukta maždaug dukart daugiau nei planuota.

„Iš tiesų turėjome nemažai turistų iš Rusijos bei Baltarusijos. Pastarųjų ypač daug įsikūrė prabangiuose viešbučiuose“, – pastebėjo Palangos Turizmo informacijos centro darbuotoja Egidija Smilingienė.

Šių šalių turistų privalumas tas, kad atvyksta jie ne savaitgaliui, o kelioms savaitėms. „Tikrai ši vasara buvo geresnė. Ypač liepa ir rugpjūtis: ieškodami vietų atvykėliams ne kartą turėjome nusivilti – viešbučiai buvo perpildyti“, – kalbėjo E.Smilingienė.

Be to, šiemet sulaukta nemažai vasarotojų iš Vokietijos, Skandinavijos šalių, Latvijos.

Atostogautojų srautus iš Rusijos didino nauji skrydžiai į tarptautinį Palangos oro uostą. Šį sezoną suorganizuota dešimt skrydžių į Maskvą.

„Penkiasdešimties vietų lėktuvas gal ir nėra didelis. Tačiau atskridę iš Maskvos turistai pabūna tikrai ilgiau nei kelias dienas. Kai kurie Lietuvoje praleido ir visą mėnesį“, – teigė E.Smilingienė.

Praplėsti oro vartai

Palangos oro uostas užbaigė milijonus kainavusias statybas ir pasirengė priimti didesnius keleivių srautus. Penktadienį oro uoste perkirpta simbolinė juostelė į naują keleivių terminalą. Už 8,7 mln. Lt atnaujintas senasis oro uosto pastatas, statytas 1974-aisiais, kartu įrengtas ir priestatas keleiviams, atvykstantiems iš Šengeno erdvės, priimti.

Skaičiuojama, kad modernizavus pastatą būtų galima priimti penkis karus daugiau keleivių nei dabar. Iki šiol Palangos oro uostas buvo pajėgus priimti apie 100 tūkst. keliautojų per metus.
Prieš rekonstrukciją Palangos oro uoste vienu metu nebuvo galima aptarnauti skrydžių iš Šengeno erdvės ir jai nepriklausančių valstybių, nes pagal reikalavimus keleiviai negali būti tose pačiose patalpose. Šiuo metu Palangos oro uostas siūlo keturias kryptis – Kopenhaga, Ryga, Oslas ir Maskva. Jau kurį laiką deramasi su įvairiomis aviakompanijomis dėl Londono ir Hamburgo krypties.

„Rekonstrukcija, tikimės, taps svarbiu veiksniu derantis dėl naujų krypčių“, – teigė oro uosto vadovė Jolanta Jucevičiūtė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius