-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 05 18

Palanga pasitinka vasarą: kiek kainuoja papietauti kurorte

Palangos verslininkai negali atsidžiaugti – pagaliau kurortą apgaubė saulė ir vasariška šiluma. Kavinių ir barų savininkai tikisi, kad kurorto atidarymo šventė bus gero vasaros sezono pradžia. Pasitikdami šiltąjį sezoną verslininkai teigia kainų nekėlę, nes nori prisivilioti daugiau svečių. Šį savaitgalį jie bulvių priskuto daugiau nei įprasta – kad galėtų svečius pavaišinti poilsiautojų mėgstamais cepelinais. „Belaukdami tos vasaros jau akis pražiūrėjome“, – juokauja verslininkai.
Gatvės stilius
Palanga. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kavinė „Monika“ yra viena iš seniausiai J.Basanavičiaus gatvėje veikiančių maitinimo įstaigų ir skaičiuoja jau bene 20-ąjį sezoną. Jos šeimininkė Irena Pakutinskienė teigė, kad sezoną pasitinka pasiruošę ir susitvarkę, pasidabinę gėlėmis ir skėčiais nuo saulės.

„Kainų nekeitėme, atidarymą norime pasitikti žiemos kainomis, kurios nei per didelės, nei per mažos, kad žmonės galėtų įpirkti, pavalgyti ir pasilepinti“, – sakė I.Pakutinskienė. Jau penktadienio popietę, anot jos, J.Basanavičiaus gatvė atgijo, žmonės marširavo jūros link ir atgal. „Vyksta toks judėjimas, apsižiūrėjimas“, – sakė ji.

J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr./Palanga šį savaitgalį oficialiai pasitinka vasaros sezoną
J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr./Patiekalų kainos Palangoje

Moteris vylėsi, kad daugiau svečių kavinukę užplūs jau pavakare ir šeštadienį. „Jau akis pražiūrėjome belaukdami tos vasaros. Tikimės atsigriebti, viltis yra. Visi rymome, išsiplovę, susitvarkę, laukiame tų svečių“, – teigė ji.

„Sezono metu kainas gal ir pakoreguosime, bet labai ne daug. Ką poilsiautojai mėgsta? Perka žuvį, bulvinius blynus, Kijevo kotletą, cepelinus, jų kaina 12 Lt, manau, tai vidutiniška kaina“, – sakė moteris. Kavinėje galima paskanauti ir picų, jų kaina nuo 11 Lt.

Feliksas ir Irena Pakutinskai buvo vieni verslo J.Basanavičiaus gatvėje pradininkų. Kavinę įkūrė paveldėję nekilnojamąjį turtą. „Buvome pradininkai, vėliau iškilo kitos kavinės, nusidriekė iki pat jūros. Juokaujame, kad vasarą visa gatvė yra kaip viena kavinė“, – šypteli užeigos šeimininkė.

Daugelį metų Palangoje veikiančios kavinės „Molinis ąsotis“ buhalterė Vilma Beržanskienė teigė, kad sezoną jų įstaiga pasitinka gera nuotaika. „Laukiame išsirikiavę, pasiruošę, nuskutome daug didesnį kiekį bulvių. Mūsų užeigos asortimentas nesikeitė, kaip ir kainos. Mėgstamiausi bulviniai patiekalai – blynai, cepelinai, plokštainiai su kiaulės ausimi ar koja. Blynai labai dideli, jie kaip ir cepelinai, kainuoja 16 Lt“, – pasakojo buhalterė.

J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr./Palanga šį savaitgalį oficialiai pasitinka vasaros sezoną
J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr./Palanga šį savaitgalį oficialiai pasitinka vasaros sezoną

Moteris teigė, kad belaukiant kurorto atidarymo šventės svarbiausia yra oro prognozė. „Šiluma daug reiškia, jei atidarymo metu nėra gero oro, nieko nebus“, – sakė ji.

Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos duomenimis, maisto ir nakvynės kainos šį sezoną nedidėjo. Teigiama, kad dėl konkurencinės aplinkos kai kuriose įstaigose turėtų pradžiuginti geresnis kainos ir kokybės santykis. 

Svečiai ėjo pro šalį

Penktadienio vakarą verslininkai buvo susikrimtę, žmonių kurorte pagausėjo tik apie 21–22 valandą, dauguma tiesiog vaikštinėjo J.Basanavičiaus gatve. Kai kurių kavinių savininkai šnabždėjosi, kad penktadienio vakaras nuvylė. „Žmonių daug, bet eina ir praeina“, – kalbėjo kai kurie verslininkai. Vienos kavinės rymojo visiškai tuščios, kitos džiaugėsi gausesne svečių draugija. Buvo ir tokių, kurios klientus bandė privilioti gyva muzika.

Patiekalų kainos pačioje kurorto širdyje, J.Basanavičiaus gatvėje, įvairios. Cepelinų galima paskanauti nuo 8 Lt, daugelyje kavinių jie kainuoja 10–12 Lt. Panašiai kainuoja ir bulvių plokštainis, apie 10–12 Lt. Blynelių galima kaina yra nuo 8 Lt, keptos menkės pietums galima užsisakyti už 10 Lt, ant grotelių kepta lašiša atsieis 22 Lt. keptas otas – 25 Lt. Kepsnių kainos įvairios – nuo 15 Lt, už vištieną su medumi prašoma 18 Lt, tiek pat kainuoja ir šašlykai.

J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr./Palanga šį savaitgalį oficialiai pasitinka vasaros sezoną
Kainos Palangoje

Raugintų kopūstų ar kitos dienos sriubos galima pavalgyti už 3–4 Lt, įmantresnė atsieis brangiau. Kai kurios kavinės jau siūlo kompleksinius pietus – sriubą ir antrąjį patiekalą už 10–12 Lt.

Gėrimų kainos įvairios, 0,5 litro alaus  kainuoja nuo 5 Lt, sidro – 7 Lt, arbata – 3–5 Lt, mažas kavos puodelis – nuo 4 Lt, kava išsinešimui, priklausomai nuo puodelio dydžio, kainuos 5–9 Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius