Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 15

Palanga rinkliavą sumažino tik iki kitos vasaros

Į Palangos kurortą automobiliais atvykę poilsiautojai šaltojo sezono metu gali džiaugtis atpigusiu automobilių stovėjimu centrinėse miesto gatvėse – nuo rugsėjo pirmosios kaina siekia 1 Lt už valandą. Tačiau kitą vasarą neketinama atsisakyti 3 Lt už valandą rinkliavos.
Nuo rugsėjo pirmosios iki birželio pirmosios automobilių stovėjimas centrinėse Palangos gatvėse atpigo iki 1 Lt už valandą.
Nuo rugsėjo pirmosios iki birželio pirmosios automobilių stovėjimas centrinėse Palangos gatvėse atpigo iki 1 Lt už valandą. / 15min.lt nuotr.
Temos: 2 Rinkliava Palanga

Pernai priimtas sprendimas apmokestinti automobilių stovėjimą ištisus metus įgavo pagreitį ir kitais metais Palangos valdžia neketina mažinti stovėjimo įkainių. Atvirkščiai, kaip teigė Palangos rinkliavų centro direktorius Gintaras Žukevičius, planuojama šalia 12 jau esančių pinigų rinkimo automatų įrengti dar trisdešimt.

Tai reiškia, jog automobilių stovėjimas bus apmokestintas ne tik J.Basanavičiaus ir Vytauto gatvėse bei jų prieigose, bet ir toliau nuo centro esančiose gatvelėse. Kur tiksliai ateityje planuojamas mokamas automobilių stovėjimas, direktorius plačiau nekomentavo. Pasak jo, rinkliavos automatai bus įrengti kai paaiškės, kiek skirta lėšų.

Siekia surinkti pusę milijono

Rinkliava už automobilių stovėjimą praėjusio vasaros sezono metu gerokai papildė miesto biudžetą. Kaip teigė G.Žukevičius, nuo birželio pirmosios iki rugsėjo pradžios už automobilių stovėjimą į miesto kišenę subyrėjo 350 tūkst. Lt, o nuo metų pradžios iš viso surinkta 460 tūkst. Lt. Palangos miestas užsibrėžė tikslą surinkti pusę milijono litų per metus vien už automobilių stovėjimą miesto centrinėse gatvėse bei mokamose aikštelėse.

Automobiliais atvyksiantiems poilsiautojams lieka tik pasvajoti apie kai kuriuose užsienio kurortuose taikomą praktiką, kada naktį automobilius leidžiama statyti nemokamai iki tam tikros valandos. Rinkliavų centro vadovas sakė, jog tokia galimybė Palangoje nebus svarstoma.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius