Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 05

Sveikatos dieną – mankšta ir šiaurietiškas ėjimas

Balandžio 7 d., minint Pasaulinę sveikatos dieną, palangiškiai ir kurorto svečiai kviečiami išbandyti šiaurietišką ėjimą, o klaipėdiečiai – pasimankštinti.
Entuziastų žygio akimirka
Šiaurietiškas ėjimas. / Organizatorių nuotr.

Nemokami šiaurietiško ėjimo mokymai vyks Palangos Botanikos parke. Juos ves Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro specialistai.

„Mūsų šūkis – ,,Tapkime globalaus judėjimo už sveikesnius miestus dalyviais”. Nuolatinis judėjimas, aktyvus laisvalaikio leidimas – tai būdas išlikti sveikiems ir energingiems. Kas išbandė šiaurietišką ėjimą, įsitikino, kad jo nauda nenuginčijama: didėja ištvermė, gerėja raumenų būklė, nes į darbą įtraukiama 90 proc. kūno raumenų masės. Ypač svarbu, kad į darbą įtraukiami viršutinės kūno dalies raumenys. Vaikščiojant su lazdomis sunaudojama 50 proc. daugiau energijos nei vaikščiojant be lazdų”, – apie šiaurietiško ėjimo naudą pasakojo Klaipėdos visuomenės sveikatos biuro specialistė Rasa Baliutavičiūtė.

Mokymai vyks balandžio 7 d. 17.15 val. Jų metu bus suteikta informacija apie šiaurietiško ėjimo teigiamą poveikį sveikatai, tinkamą šiaurietiško ėjimo inventoriaus pasirinkimą, bus mokoma šiaurietiško ėjimo bazinių žingsnių. Būtina išankstinė registracija: mob. tel. 8 612 30176 arba el. paštu rasa@sveikatosbiuras.lt.

Klaipėdiečiams – rytinė mankšta

Sveikatos dieną Klaipėdos universiteto Sveikatos mokslų fakultetas (KU SvMF) rengia rytinę mankštą. Joje kviečiami dalyvauti visi, kurie neabejingi sveikai gyvensenai. Sportinę aprangą jau ruošia ne tik studentai, bet ir jų dėstytojai.

„Mankštą pradėsime balandžio 7 d. 10 val. prekybos centro „Studlendas“ aikštelėje, vėliau visi kartu bėgsime trumpą maratoną. Rytinė mankšta suteikia žvalumo ir energijos visai dienai, todėl tikimės sulaukti didelio būrio sveikos gyvensenos propaguotojų. Nuolatinis judėjimas, mankšta, aktyvus laisvalaikio praleidimo būdas klaipėdiečiams turėtų tapti kasdienybe, juk uostamiestis – vienintelis Lietuvos miestas, prisijungęs prie Sveikų miestų asociacijos“, – sakė KU SvMF dekanas prof. dr. Artūras Razbadauskas, taip pat dalyvausiantis rytinėje mankštoje ir bėgime.

Po mankštos ir mini maratono KU studentų miestelyje, prie SvMF visų lauks sveiki pusryčiai bei sportinės ir kūrybinės užduotys. Laimėtojams žadamos staigmenos ir prizai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius