Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 26

Palangiškių verslą žlugdo statybos

Pačiame vasaros įkarštyje Monciškėse pradėję riaumoti traktoriai baido poilsiautojus – jiems kambarius nuomojantys verslininkai skaičiuoja nuostolius.
Jūros ošimą kurorte pakeitė traktorių burzgesys.
Jūros ošimą kurorte pakeitė traktorių burzgesys. / R.Butkutės nuotr.

Netoli Palangos pas tėvus viloje „Sraigė“ poilsiaujanti studentė Rimantė Butkutė piktinasi, kad vidury vasaros, per patį sezono įkarštį, prie pat vilos tvoros pradėtos kelių butų namo statybos. R.Butkutei pikta, kad statybų sumanytojai negalėjo palaukti iki rudens. Nors antradienį ten dirbo vos pora traktorių, statybininkai ir darbų vykdytojas jai žadėjo greitai atgabensiantys ir sunkesnę techniką poliams kalti.

Statyboms Šviesos g. 2C  išduoti visi reikalingi leidimai, bet pagal Palangos sanitarijos inspekcijos nustatytas triukšmo prevencijos taisykles, sezono metu, nuo birželio 1 d. iki rugpjūčio 31 d., statybos gali vykti tik 9–17 val. ir privalo atitikti triukšmo reikalavimus. Kaip teigia Palangos savivaldybės architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjas Svajūnas Bradūnas, antradienį į statybvietę suvažiavę traktoriai galbūt dar gali šiuos reikalavimus atitikti, tačiau jei, kaip teigiama, pasirodys kranai bei poliakalės, jokių triukšmo prevencijos reikalavimų tai tikrai neatitiks.

Viloje „Sraigė“ dauguma poilsiautojų – užsieniečiai, vertinantys ramybę, kurią suteikia toli nuo Palangos centro esanti poilsiavietė. „Aplink beveik nėra kitų pastatų, tad čia labai ramu. Tiksliau, buvo ramu iki šiol“, – pasakojo R.Butkutė. Jos teigimu, iš vilos dėl triukšmo jau išsikraustė keli užsieniečiai klientai, kiti taip pat skundžiasi.

Netoliese taip pat yra Lietuvos paraplegikų asociacijos poilsiavietė. „Triukšmas tikrai turėtų trukdyti ir jiems“, – mano R.Butkutė.

Nei ji, nei jos tėvai, kuriems šis verslas priklauso, nėra prieš statybas apskritai, tačiau mergina piktinasi, kad statoma sezono įkarštyje. R.Butkutė taip pat guodėsi, kad Palangos savivaldybė į skundus reagavo vangiai – nuo vieno pareigūno siuntė prie kito, o galiausiai pareikalavo skundą pateikti raštiškai. „Kol jie ten ką nors padarytų, seniai statybos jau būtų užbaigtos“, – piktinosi palangiškė.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius