Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2009 08 15

Palangoje – amerikietiškų automobilių sąskrydis (nuotraukos)

Šį savaitgalį pajūryje susirinko amerikietiškų automobilių savininkai. Jie buvo kviečiami dalyvauti antrajame tarptautiniame amerikietiškų automobilių sąskrydyje „American spirit".
Automobiliai išsirikiavo Palangos Meilės alėjoje.
Amerikietiškų automobilių mylėtojai susirinko Palangoje. / J.Andriejauskaitės nuotr.

„Mes norime pamatyti tavo „amerikoną“, – skelbė organizatoriai, bendrovė „Renginių servisas“. Toks sąskrydis rengiamas jau antrus metus.

Šeštadienį 85 amerikietiškus automobilius poilsiautojai gali apžiūrėti Palangoje. besižavinčių mašinomis čia nestigo, kurorto svečiai mielai prie jų fotografavo, čiupinėjo, šnekučiavosi su jų savininkais, kai kurie iš jų leido pasėdėti ir prie savo transporto priemonių vairo. Poilsiautojams siūloma užpildyti kortelę, joje įrašant labiausiai patikusio automobilio numerį.

Automobiliai Meilės alėjoje išsirikiavę laukia iki 18 val. Vakarop ekspertai juos įvertins, atsižvelgdami į išorinę išvaizdą, automobilio salono būklę ir net variklio gausmą. Vakare automobiliai kolona patrauks į Šventają.

Abiejų kurortų svečiai galės išvysti, kaip organizatoriai vadina, moterų kruizą. 21 val. vairuojančios moterys šventine kolona pajudės Šventosios ir Palangos gatvėmis.

Automobilių mylėtojams bus į ką pažiūrėti. 1948 laidos „amerikoną“ „Chevrolet Monte Carlo“ pristatys savo rankomis jį perdirbęs lietuvis.

Baltarusis Aleksandras Šurinas iki paskutinės akimirkos nežinojo, kokį automobilį pademonstruos Palangoje. Jis pats yra tarptautinio renginio „Retro-Minsk-Avtoamerika“ organizatorius. Aleksandras gali pasigirti ir nemaža nuosava amerikietiškų automobilių kolekcija: 1977 metų „Chevrolet Camaro Z28“ , 1975 „Chevrolet Monte Carlo“, 1959 „Cadillac DeVille“.

Aleksandras naudoja amerikietiškus automobilius ir kasdien – „Dodge Grand Caravan Sport“, „Chevrolet Astro Van“ (1998), „Dodge Neon“ (1999). Turi ir kelis automobilius, kurie, kaip sako pats Aleksandras, stovi be darbo. Tai 2001 „Chrysler Town Country“  ir 1981 „Chevrolet Nova“.

Sąskrydyje dalyvauja svečiai iš Latvijos, Baltarusijos. Estijos, Suomijos, Rusijos.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius