Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Palangoje bus galima paskanauti ir islandiškų patiekalų

Baltijos regiono patiekalų Palangos svečiai galės paragauti iki tradicine tapusios šventės „Palangos stinta"
Palangos kultūros centro nuotr. / Baltijos regiono patiekalų Palangos svečiai galės paragauti iki tradicine tapusios šventės „Palangos stinta".
Šaltinis: 15min
0
Skaitysiu vėliau
A A

Visą mėnesį Palangoje veikusi Kalėdų alėjos šventė bei dešimties Baltijos jūros regiono šalių šventinės ambasados ir toliau lauks svečių. Pasigardžiuoti Palangoje bus galime ne tik Baltijos regiono, bet ir Islandijos tradicinių patiekalų.

Įvertindami sėkmingai praėjusią ir didelio susidomėjimo sulaukusią šventę, atsižvelgdami į  miesto svečių, poilsiautojų ir palangiškių norus, organizatoriai nusprendė pratęsti šventinių Suomijos, Lietuvos, Estijos, Rusijos, Norvegijos, Švedijos, Lenkijos, Vokietijos, Danijos, Latvijos ambasadų darbą. Jos veiks iki vasario 13 dieną vyksiančios stintų šventės. Planuota, kad tradicinių patiekalų bus galima paskanauti iki Trijų Karalių, tądien buvo nupuoštos ir dešimties šalių atstovų papuoštos eglutės.

Islandiška virtuvė

Šventinę ambasadą nusprendė įkurti dar viena šalis – Islandija, kuri 1991 m.  pirmoji pasaulyje pripažino Lietuvos nepriklausomybę. Šios šalies šventinė ambasada nuo pirmadienio veiks viešbutyje –muzikiniame klube „Vandenis“ (Birutės alėja 47).

Islandijos ambasadoje bus galima paragauti marinuotos silkės islandiškai, avienos sriubos, islandiškai keptos menkės su karamelizuota laimo citrina, islandiški blynelių su plakta grietinėle bei trintomis mėlynėmis.

Labiausiai pamėgti patiekalai

Iki šiol populiariausi Baltijos jūros regiono šalių šventinių ambasadų patiekalai:

Suomijos: suomiška silkė, menkių žuvienė, žuvies pyragas
Lietuvos: cepelinai, kastinis, šaltiena
Estijos: estiški silkė ir šnicelis, mulgių košė, putėsiai
Rusijos: rusiški koldūnai, kulibeka
Norvegijos: kmyninė, vikingo salotos
Švedijos: cepelinai su uogiene
Lenkijos: sriuba „Guliašova“
Vokietijos: kepta dešrelė su raugintais kopūstais
Danijos: išvirkštiniai cepelinai, daniškas punšas
Latvijos: ruginės duonos desertas, negė, Rygos balzamas su vynuogių sultimis ir sirupu.

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
KALĖDINIŲ DOVANŲ GIDAS
Parašykite atsiliepimą apie 15min