Automobilių eilės Palangos prieigas užkimšo dar praėjusį penktadienį – maždaug dviejų kilometrų ilgio spūstyse tekdavo laukti beveik valandą, rašo „Lietuvos rytas“.
Per poilsio dienas rasti laisvų vietų viešbučiuose ir poilsio namuose buvo sunku, todėl vienintelė viltis prisiglausti nakčiai buvo likusi tik privačiuose palangiškių būstuose.
Palangiškiai įsitikinę, jog per šias dienas šimtai tūkstančių poilsiautojų kurorte sutilpo todėl, kad dauguma jų prie jūros vyko tik dviem dienoms.
Sulaukę šiemet dar neregėto poilsiautojų antplūdžio palangiškiai nepraleido progos pasipelnyti. Anksčiau po 20, 30 litų už nakvynės vietą prašę būstų šeimininkai dabar kainas kilstelėjo ir iki 50 litų.„Visoms keturioms šventinėms dienoms į Palangą važiavo nedaug žmonių. Jau sekmadienį buvo justi, kad poilsiautojų ėmė mažėti. Tačiau gerai, kad laisvas vietas beregint užpildydavo nauji“, – apie besikeičiančius poilsiautojų įpročius pasakojo būstą nuomojantys palangiškiai.
Aplinkinių rajonų gyventojai prie jūros atvykdavo vienai dienai, todėl vakarais dėl spūsčių būdavo sunku išvažiuoti iš kurorto.
Dar vienas krizės palytėtų poilsiautojų bruožas – patiems ruošti valgį. Maisto prekių parduotuvės buvo šturmuojamos nuo atidarymo iki uždarymo. Jose buvo sunku praeiti, o prie kasų nuolat susidarydavo eilės.
Daugelio poilsiautojų vežimėliai buvo prikrauti bulvių rezginių, kiaušinių, aliejaus, mėsos.
Tokie pirkėjai ieškojo būstų su virtuvėmis, kuriose galima ruošti valgį, todėl kurorto kavinės nebuvo perpildytos.
Ankstesniais metais per ilguosius savaitgalius poilsiautojai, norintys papietauti mieste, turėdavo paprakaituoti eilėse. Šį kartą prisėsti kavinėse buvo galima bet kada.
Sulaukę šiemet dar neregėto poilsiautojų antplūdžio palangiškiai nepraleido progos pasipelnyti. Anksčiau po 20, 30 litų už nakvynės vietą prašę būstų šeimininkai dabar kainas kilstelėjo ir iki 50 litų.
Kainos šoktelėjo ir kavinėse. Sulaukę gausaus klientų būrio kai kurie verslininkai bent litu padidino patiekalų kainas.
Kavinių savininkai pastebėjo, kad, palyginti su ankstesniais metais, klientai užsisako pigesnių patiekalų – iš bulvių, miltų.
„Palyginti su ankstesniais metais, poilsiautojai kavinėse palieka trečdaliu mažiau pinigų“, – teigė baro „21“ savininkas Audronius Macius.
Kelioms dienoms į Palangą pailsėti atvykę žmonės neišlaidavo ir pramogoms.