Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 29

Palangoje pradedamas projektuoti modernus kempingas

Kitą savaitę planuojama pasirašyti Palangos savivaldybės administracijos sutartį su rangovais dėl pajūrio kempingo Nemirsetoje techninio projekto rengimo. Techninį projektą parengti apsiėmusi įmonė darbą atliks per 4 mėnesius.
Palangoje projektuojamas modernus kempingas.
Palangoje projektuojamas modernus kempingas. / Palangos sav. nuotr.
Temos: 2 Kempingas Atostogos

Nemirsetoje bus įrengtas Europos Sąjungos standartus atitinkantis kempingas, kuriame vietiniai ir užsienio turistai galės gauti ne tik apgyvendinimo, bet ir maitinimo, laisvalaikio organizavimo, aktyvaus poilsio ir kitas paslaugas. Tai bus svarbus objektas, padedantis plėtoti ekonominės klasės apgyvendinimo infrastruktūrą Palangoje ir sukuriantis palankesnes sąlygas aktyviam poilsiui bei skatinantis atvykstamąjį ir vietinį turizmą.

Kempingui Nemirsetoje statyti skirtas Klaipėdos pl. esantis 4,6 ha ploto sklypas. Čia bus numatytos vietos automobiliniams nameliams, atsiras administraciniai pastatai, nutiestos komunikacijos, įrengtos krepšinio, tinklinio, futbolo, teniso aikštelės. Taip pat numatoma įrengti palapinių miestelį ir stacionarius poilsio namukus.

Jei statybos darbai vyks sklandžiai, prognozuojama, kad jau kitą vasarą šiame sklype stovės administraciniai pastatai ir statiniai, skirti automobiliniams nameliams pastatyti. Antruoju darbų etapu numatoma įrengti palapinių miestelį ir stacionarius poilsio namukus.

Projektui, kuris bus įgyvendinamas Europos Sąjungos lėšomis, numatyta 4 mln. litų. Darbus planuojama pradėti kitąmet, jie užtruks dvejus metus.

Palangos miesto mero Šarūno Vaitkaus teigimu, modernus kempingas kurortui labai svarbus ir reikalingas. Tokio objekto, pasak kurorto vadovo, itin pasigesdavo miesto svečiai. „Daugelį metų susidūrėme su problema, kad Palanga neturėjo kempingo, atitinkančio europinius standartus. Todėl parengėme detalųjį planą, suformavome bei įregistravome žemės sklypą, gavome Europos Sąjungos paramą. Tikimės, kad darbai prasidės pavasarį ir palangiškiai netrukus turės taip ilgai lauktą europinius standartus atitinkantį kempingą“, – sakė Š.Vaitkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius