Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 07

Palangoje – spektakliai poilsiautojams

Palangoje atostogaujantys teatro gerbėjai neturėtų nuobodžiauti – savo spektaklius kurorte šiuo metu pristato Klaipėdos bei Kauno dramos teatrai.
Sekmadienį Kauno valstybinis dramos teatras pristatys komediją „Amerika pirtyje“.
Sekmadienį Kauno valstybinis dramos teatras pristatys komediją „Amerika pirtyje“. / Organizatorių nuotr.

Jau įprasta, jog kiekvienų metų rugpjūtį abu teatrai aplanko Palangą, pristatydami publikai įdomiausius bei naujausius spektaklius iš savojo repertuaro.

Šiandien kurorte žiūrovų lauks garsaus prancūzų dramaturgo, šiuolaikinės komedijos metro Erico Emmanuelio Schmitto sąmoju bei elegancija žaižaruojanti pjesė „Paleistuvis“. E.E.Schmittas pasaulyje žinomas kaip neprilygstamas šmaikščių dialogų kūrėjas, pjesę režisavo komedijų meistras režisierius Povilas Gaidys. Pagrindinius vaidmenis atliks aktoriai Vytautas Anužis ir Nelė Savičenko.

Rugpjūčio 8-ąją, šeštadienį, Klaipėdos dramos teatras rodys vieną naujausių spektaklių – I.Turgenevo „Įnamį“ (rež. A.Lebeliūnas). Tai lyrinė komedija apie gerus ir skriaudžiamus žmones, apie jų viltis ir nuoskaudas. Tai pjesė apie karalius, netikėtai pavirstančius juokdariais, ir apie juokdarius, pavirstančius karaliais. Kas nutinka žmogaus sieloje, kai jis, galutinai įvytas į kampą, staiga ima maištauti – iš visiškos nevilties, galutinai užguitas nuolatinių patyčių ir pažeminimų? Kaip reaguoja aplinkiniai, vietoj aukos staiga išvydę baudėją ir patys pajutę kartų pažeminimo skonį? Turgenevo „Įnamis“ – spektaklis, kuriame triumfuoja aktorinis teatras. Čia viskas paprasta, aišku, skaidru, kartais liūdna, kartais juokinga.

Spektakliai nuo 20 val. bus rodomi Palangos Senosios gimnazijos salėje (Jūratės g. 13).

Kauniečių staigmenos

Atostogaujančius poilsiautojus kviečia ir Kauno valstybinis dramos teatras. Rugpjūčio 9 d., 20 val., į Palangos Senąją gimnaziją kviečiami visi, norintys pamatyti seniausią teatro spektaklį – komediją „Amerika pirtyje“ (rež. Valdas Lencevičius). Šiemet šis spektaklis švenčia dvigubą jubiliejų – 110 metų Lietuvos scenoje bei 35 metų jubiliejų Kauno valstybiniame dramos teatre.

Šiandieninis, jau profesionalus šios komedijos pastatymas, itin taikliai atspindi mūsų laiko aktualijas. Spektaklis, apvažiavęs visą Lietuvą, tebetrykšta pilnatve ir energija, nes juoktis žmonėms niekada nepabosta.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius