Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 30

Palangos gelbėtojai vasaros sezoną pradės su naujovėmis

Poilsiautojų Palangoje jau apstu, tačiau norinčiųjų lįsti į dar šaltoką Baltijos jūros vandenį nėra daug. Pasak budinčių gelbėtojų, retas poilsiautojas vandenyje išbuvo ilgiau nei dvi minutes. Kaip bebūtų, jau nuo birželio 1 dienos gelbėtojai pradės dirbti visu pajėgumu, pasitelkdami ir dar negausiai šalies gelbėtojų naudojamas priemones, tokias kaip bepiločiai orlaiviai.
Palangos paplūdimys
Palangos paplūdimys / K.Skriniausko nuotr.

Palangos gelbėtojų vadovo Jono Pirožniko teigimu, nuo gegužės 15 iki birželio 1 dienos Palangos centrinėje gelbėjimo stotyje dirba 6 gelbėtojai, tačiau jau nuo vasaros pirmos dienos dirbs 20 gelbėjimo postų (trys iš jų – nauji), jų apimama teritorija – 22 km.

Svarbi naujovė – dviem valandomis prailgintas gelbėtojų darbo laikas. Anot J.Pirožniko, tai padaryta pastebėjus, kad pasibaigus gelbėtojų darbo laikui, po 18 valandos, vis dar būdavo nemažai išsimaudyti einančių žmonių. Kartais – ir apsvaigusių.

„Tas dvi valandas gelbėtojai yra vietoje, gali greičiau reaguoti ir greičiau yra išgelbėjamas žmogus“, – sako Palangos gelbėtojų vadovas.

Pasak jo, be naujai įsigytų transporto priemonių, gelbėtojai toliau pasitelks jau pernai pradėtus naudoti bepiločius orlaivius. Jie – papildoma gelbėjimo priemonė.

„Tai yra labai geras daiktas dėl prevencinių dalykų. Jeigu mes gelbėsime žmones dar krante, tuomet nereikės labai daug pastangų vandenyje“, – sako gelbėtojų stoties viršininkas, prisimindamas pernai sausakimšame paplūdimyje pasiklydusią mergaitę, kurią bepiločio orlaivio dėka pavyko greitai rasti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius