Kaip informuoja Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT), Palangoje llaikinai sustabdyta UAB „,Novista“ (S. Daukanto g. 24, Palanga) baro ir kavinės „Kablys: jūra, kultūra“ veikla.
Planinio patikrinimo metu inspektoriai nustatė, kad bare ir kavinėje nešvaru, nevalytos patalpos ir įrenginiai, virtuvėje skraidė musės, ne visas inventorius tinkamai paženklintas.
Trūko tvarkos – žali vištų kiaušiniai buvo sudėti ant kėdės ir desertų ruošimui skirto stalo, prie konvekcinės krosnies laikyta atšildoma kalakutienos filė.
Rasta per 12 kg maisto produktų su pasibaigusiais tinkamumo vartoti terminais. Iš 5 virtuvės darbuotojų tik dvi buvo pasitikrinę sveikatą, išklausę higienos žinių kursą, visos darbuotojos nedėvėjo darbo rūbų.
Konditeriją gamino be leidimų
Panevėžio valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai, atlikę planinį patikrinimą parduotuvėje – kepykloje (Basanavičiaus g. 2, Panevėžys), nustatė, kad įmonė prekiavo savo įmonėje pagamintais kreminės konditerijos gaminiais, neturėdama šiai veiklai leidimo. Maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimas buvo išduotas tik kepti duonos ir pyrago gaminius.
Prekyboje rasti gaminiai – tortas „Sonata“, plokštainiai „Jogurtinis“, „Karamelinis“, „Medutis“, „Amareto“ ir kt. – buvo iškepti be patvirtintų receptūrų.
Darbuotojai negalėjo pateikti šių gaminių žaliavų įsigijimą patvirtinančių dokumentų, nebuvo nurodyti produktų tinkamumo vartoti terminai. Panevėžio valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba uždraudė vykdyti neleistiną kreminės konditerijos gaminių gamybą.
„The House“ Druskininkuose – daug grubių pažeidimų
Gavę vartotojo skundą dėl UAB „Delvira“ kavinės „The House“ (M. K. Čiurlionio g. 61, Druskininkai) veiklos, Druskininkų valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai atliko skubų patikrinimą. Tikrinimo metu minėtoje viešojo maitinimo įstaigoje nustatyta daug grubių pažeidimų.
Rasta daugiau kaip 36 kg neženklintų pusgaminių bei apie 25 kg įvairių maisto produktų su pasibaigusiais tinkamumo vartoti terminais.
Virtuvės patalpos buvo netvarkingos ir nešvarios, dalis šaldymo įrenginių aprūdiję, netinkamai (nesilaikant temperatūrinio režimo) buvo atšildomi šaldyti maisto produktai.
Šaldytuvuose produktai sukrauti nepaisant jų laikymo higienos principų. Įmonėje neužtikrintas maisto produktų atsekamumas – rasta daugiau kaip 36 kg neženklintų pusgaminių bei apie 25 kg įvairių maisto produktų su pasibaigusiais tinkamumo vartoti terminais.
Trūko vietos žaliavoms ir maisto produktams sandėliuoti, ne visas gamybos inventorius buvo sužymėtas pagal paskirtį.