Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 17

Palangos oro uostas: derybos dėl naujų krypčių stringa

Pirmadienį iš Palangos oro uosto išskraidinti pirmieji keleiviai reguliariuoju reisu į Stokholmą ir Ronibi, Švedijoje.
Keleiviai iš Palangos jau skraidinami ir į Švediją.
Keleiviai iš Palangos jau skraidinami ir į Švediją. / Palngos oro uosto nuotr.

Nedidelis aštuonių vietų lėktuvas į Švediją skraidins tris kartus per savaitę. Šiuo metu tarptautinis Palangos oro uostas reguliariai skraidina į Rygą, Oslą bei Kopenhagą. Vasarą keleiviai dar buvo skraidinami į Maskvą.

Palangos oro uostas, šiais metais fiksavęs keleivių srauto augimą, siekia, kad atsirastų naujos kryptys. Padarius apklausą regione, paaiškėjo, kad keleiviams patraukliausios kryptys būtų į Vokietiją, Rusiją, Didžiąją Britaniją. Kiek mažesnio populiarumo susilaukė kryptys į Norvegiją, Baltarusiją, Olandiją.

Anot Susisiekimo viceministro Rimvydo Vaštako, Palangos oro uostas galėtų pasekti Kauno oro uosto pavyzdžiu. Kauniečiai gerų rezultatų siekia glaudžiai bendradarbiaudami su miesto bei rajono savivaldybėmis.

Klaipėdos regiono savivaldybės siekia susijungti į asociaciją. Taip tikimasi glaudesnio bendradarbiavimo ir sprendžiant oro uosto klausimus.

Jau kurį laiką derimasi dėl Hamburgo krypties. Prieš kelerius metus keleiviai buvo skraidinami šia kryptimi, tačiau 2007-aisiais reisai buvo nutraukti.

Aviakompanijos paskaičiavo, jog kartą per savaitę skraidinti į Lietuvą tokie reisai mėnesiui kainuotų apie 75 tūkst. eurų. Todėl tikimasi keleivius pritraukti bendradarbiaujant kartu su vietos Turizmo informacijos centrais, agentūromis. Savivaldybių prašoma suteikti garantijas, jei nebūtų keleivių.

„Aviakompanijos dažniausiai renkasi sostines, todėl tokių oro uostų kaip Palanga dažniausiai klausiama: kokie bus srautai? Jiems reikia garantijų“, – teigė R.Vaštakas. Netrukus gali atsirasti nauja kryptis – Varšuva. Iš jos keleiviai galės skristi į daugybę šalių.

Anot Palangos oro uosto vadovės Jolantos Jucevičiūtės, tenka imtis įvairiausių priemonių populiarinant regioną. Netrukus į Palangą atvyks norvegų žurnalistas, išbandysiantis pramogas kurorte, ragausiantis vietos maistą, išbandysiantis viešbučius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius