Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 05

Palangos paplūdimyje – raumeningų gražuolių gelbėtojų pasirodymas, stipriausi – palangiškiai

Trečiadienio rytas Palangos paplūdimyje prasidėjo itin maloniais akiai vaizdais. Čia tarpusavyje susirungė septynios gelbėtojų komandos iš visų Lietuvos pajūrio kurortų. Jie plaukė, bėgo, rungėsi tarpusavyje, taip demonstruodami savo jėgą ir vikrumą bei profesinius įgūdžius. Pirmąją vietą užėmė Šventosios gelbėtojų komanda, bet komandinėje įskaitoje vis dėlto stipriausi pasirodė esą Palangos gelbėtojai, kurių abi komandos užėmė antrą ir trečiąją vietas.
Lietuvos gelbėtojų čempionato akimirkos
Lietuvos gelbėtojų čempionato akimirkos / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kiekviena komanda, sudaryta iš penkių vaikinų ir dviejų merginų, turėjo pademonstruoti savo greitį, jėgą ir sumanumą. Rungčių jiems buvo sugalvota ne viena, pradedant plaukimu ir bėgimu, baigiant virvės traukimu.

Varžydamiesi tarpusavyje, čempionato dalyviai turėjo pademonstruoti ne tik savo vikrumą (plaukimo, bėgimo, asmens transportavimo ir kitus sugebėjimus) bei skęstančiųjų gelbėjimo įgūdžius – komisija vertino čempionato dalyvių sugebėjimą suteikti pirmąją pagalbą bei gaivinti skendusįjį.

Lietuvos gelbėtojų čempionatą lydėjo puikus oras, o dėl geriausiųjų titulo tarpusavyje rungėsi gelbėtojų komandos iš Palangos, Klaipėdos, Šventosios ir Neringos.

Pasak Palangos gelbėtojų vadovo Jono Pirožniko, iš viso čempionate dalyvauja penkios komandos po septynis gelbėtojus. Čempionatas sugalvotas norint išsiaiškinti, kas yra geriausias pajūryje, tačiau visi gelbėtojai pripažįsta, kad tokiu būdu jie turi ir galimybę pabendrauti, pasidalinti patirtimi.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Lietuvos gelbėtojų čempionato akimirkos
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Lietuvos gelbėtojų čempionato akimirkos

Klaipėdos gelbėtojų vadovas Aleksandras Siakki sakė, kad toks čempionatas vyksta jau penktą sezoną. „Gelbėtojai gali ir pabendrauti, pasidalinti patirtimi. Tai kaip šventė gelbėtojams“, – sakė 

Tikra šventė šios varžybos ir poilsiautojams, su malonumu sekusiems bėgančius, plaukiančius ir kitas užduotis atliekančius gelbėtojus.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Lietuvos gelbėtojų čempionato akimirkos
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Lietuvos gelbėtojų čempionato akimirkos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius