-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 29

Palangos poilsiautojus svaigina vasara ir alkoholis – globoti jų vaikus tenka tarnyboms

Saulėlydis pajūryje ne visiems baigiasi taip romantiškai, kaip norėtųsi. Girti vasarotojai kartais atsiduria policijos komisariate, o jų atžalos svetimų žmonių globoje. Vaikais dėl atostogų svaigulio neįstengiantys prižiūrėti vasarotojai kasmet tampa Vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotojų galvos skausmu. Gelbėtojai praneša ir šią savaitę buvę priversti drausmintis dvi girtutėles mamas, kurios jau neįstengė prižiūrėti savo atžalų.
Palangos policijai teko drausminti dvi girtas vasarotojas
Palangos policijai teko drausminti dvi girtas vasarotojas / J.Pirožniko nuotr.

Paplūdimyje – girtutėlės mamos su vaikais

Palangos gelbėtojų kantrybės taurę semia be jokių taisyklių paplūdimiuose siaučiantys vasarotojai. Viena opiausių bėdų  – be priežiūros palikti mažamečiai vaikai. Gelbėtojams šią savaitę du vaikus teko net atskirti nuo apsvaigusių mamų.

„Baigdami darbą gelbėtojai pastebėjo dvi paplūdimiu svirduliuojančias moteris. Su jomis buvo ir pora mažų vaikų. Aiškiai matėsi, kad moterys neblaivios, tad iškvietėme policiją. Vienai nustatė 1,8 prom. girtumą, kitai – net 2,4 prom.”, – piktinosi Palangos gelbėtojų vadovas Jonas Pirožnikas.

Moterys buvo išvežtos į Palangos policijos komisariatą, o jų vaikai perduoti blaiviems artimiesiems.  Pareigūnai neatsakingas mamas už pasirodymą girtoms viešoje vietoje nubaudė 8 eurų baudomis. Valandą praleidusios policijos komisariate ir kiek prablaivėjusios, moterys buvo išleistos.

Prabudę atžalų neberanda

Kaip tik tokie poilsiautojai kiekvieną vasarą tampa Palangos savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotojų galvos sopuliu. Jie jau neatmena vasaros, kad nebūtų tekę pasirūpinti girtų tėvų praganytais vaikais.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Atsipalaidavę Palangos poilsiautojai lepinasi ir saule, ir jūra.
Irmanto Gelūno/Poilsiautojus svaigina vasara ir alkoholis

„Prieš trejus metus šiaulietis į Palangą atsivežė tris mažytes mergaites. Pats prisigėrė ir užmigo parke, o mergaitės kelias valandas dūko prie tvenkinio. Mažiausiai tebuvo dveji. Vaikai pavargo, išalko, o tėvas vis nesikelia. Pro šalį ėję poilsiautojai mus informavo apie besiblaškančius vaikus. Pernai neblaivus kretingiškis taip pat užsnūdo, likimo valioje palikęs savo vaiką“, – apie nerūpestingus vasarotojus pasakojo Palangos savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Emilija Lapėnienė.

Atsisakė pasiimti savo sūnų

Be priežiūros palikti vaikai pristatomi į specialią vaikų socialinės globos skyriaus grupę. Ten jie nuprausiami, pamaitinami, kol randami jais galintys pasirūpinti artimieji. Dar nebuvo metų, kad tokia grupė vasarą butų tuščia. O būna ir taip, kad pasiimti savo atžalas gimdytojai atsisako.

Vaiko teisių specialistams tenka prašyti autobusų vairuotų, kad tėvams pristatytų į Palangą be gimdytojų žinios atvykusius paauglius. 

„Į mūsų rankas neseniai buvo patekęs 13-etis. Jis su draugais atvyko iš Vilniaus, tačiau pasiklydo. Susisiekėme su jo mama, bet moteris pareiškė, kad neturi pinigų ir parsivežti savo sūnaus neketina“, – stebėjosi E. Lapėnienė.

Vaiko teisių specialistams teko prašyti autobuso vairuotojo, kad jis parvežtų vaiką į Vilnių, kur jį pasitiko sostinės vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotojai.

Prašymai pristatyti  namo praganytus vaikus autobusų vairuotojų jau nestebina. Palangos vaiko teisių sergėtojai šią vasarą taip namo išsiuntė jau penkis paauglius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius