-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 06 09

Palangos politikas: „Novaturas“ žemina Palangą

Palangos miesto savivaldybės tarybos narys Šarūnas Vaitkus teigia, kad poilsinių ir pažintinių kelionių organizatorius „Novaturas“ skleisdamas klaidinamo pobūdžio reklamą žemina Palangą kaip kurortą ir kenkia vietos verslui.
Palangoje už automobilių statymą reikės mokėti tik vasarą.
Vasaros sezono pradžia Palangoje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Palangos miesto savivaldybės tarybos narys Šarūnas Vaitkus kreipėsi į Lietuvos Respublikos konkurencijos tarybą, kad ši išsiaiškintų, ar vienas didžiausių poilsinių ir pažintinių kelionių organizatorių Baltijos šalyse bendrovė „Novaturas“ nepažeidė Lyginamosios reklamos ir Konkurencijos įstatymų, skleisdamas klaidinamo pobūdžio reklamą, taip kenkdamas Palangoje turizmo verslu užsiimančių juridinių ir fizinių asmenų galimybėms konkuruoti ir menkindamas Palangos kurorto vardą.

Savo pranešime tarybos narys teigia, kad „Novaturas“ 2010 metų pradžioje Lietuvos miestuose platino reklamines skrajutes „Sutaupyk 1 000 litų šeimos atostogoms“, reklamuodamas savo teikiamas paslaugas – organizuojamas keliones į šiltuosius kraštus: Turkija, Kretą, Tunisą, Egiptą. Lankstinuke buvo teigiama, kad į šiltus kraštus verta važiuoti, nes pernai vasarą Palangoje visą savaitę lijo.

Anot politiko, „Novaturas“ skleidžiamos lyginamosios reklamos teiginys klaidina, nes Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba prie Aplinkos ministerijos gegužės 21 d. rašte ir gegužės 28 d. Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos specialistės Zinos Kitrienės atsiųstame paaiškinime nurodo, kad 2009 m. vasarą šviesiu paros metu 7 dienas iš eilės lietaus nebuvo užfiksuota.

„Minėta bendrovė „Novaturas“ reklama klaidina arba gali suklaidinti asmenis, kuriems ji skirta, be to, naudojant apgaulę minėta reklama žemina Palangą kaip kurortą bei kenkia Palangoje turizmo verslu užsiimančių juridinių ir fizinių asmenų galimybėms konkuruoti (Reklamos įstatymo 2 str. 4 d.). Manau, kad prisidengus išgalvoto laiško forma skleisdama netiesą ir menkindama Palangos kurorto teikiamų paslaugų galimybes bendrovė „Novaturas“ pažeidė Reklamos ir Konkurencijos įstatymus“, – sakė Š.Vaitkus.

Jis sutiktų, kad pasitvirtinus faktams, kad „Novaturas“ pažeidė įstatymus, būtų skirta minimali bauda ir bendrovė išleistų naujus lankstinukus, garsinančius Palangą.

„Aš tikrai nenoriu menkinti bendrovės darbo, bet negalima lyginti Lietuvos kurortų su Turkijos ir šitaip kenkti savo šaliai. Juk būtų žymiai geriau, kad poilsiautojai pinigus atostogoms paliktų čia, Lietuvoje. Atvykstamas turizmas yra ekonomikos skatinimo veiksnys“, – 15min.lt teigė Š.Vaitkus.

Palangiškis pastebi, kad reklamuodamas savo paslaugas „Novaturas“ Lietuvos kurortą menkina ne pirmą kartą. Prieš septynerius metus pavasarį per televiziją visą mėnesį buvo rodomas „Novaturo" reklaminis siužetas, kuriame prie stalo susėdę draugai dalijasi atostogų prisiminimais.

Vienas giriasi pamatęs kalnus, jūrą, palmes.  Kitas didžiuojasi pamatęs Londoną, Paryžių, Veneciją. Tiktai vienas kompanijos narys gailiai atsidūsta ir gėdydamasis prisipažįsta, kad, kaip ir visada, atostogavo Palangoje.  Po tokių siužeto herojaus žodžių net pieštukas šio bedalio rankose nulinksta.

„Toks reklaminis siužetas televizijoje pasirodė prieš pat vasaros sezoną. Tuomet, kai Palanga intensyviai ruošėsi sezonui ir tikėjosi pritraukti kuo daugiau poilsiautojų", – teigė Š.Vaitkus. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius