-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 23

Palangos valdininkas į tarybos posėdį atėjo girtas

Praėjusį ketvirtadienį tarybos posėdyje savivaldybės Komunalinio ūkio skyriaus vedėją Kostą Jakubauską, ne itin rišliai tarybos nariams pristatantį darbotvarkės klausimą, badė pašaipūs žvilgsniai: „Gal vėl girtas?“ – praneša „Palangos tiltas“.
Kostas Jakubauskas darbo vietoje pasirodė neblaivus.
Kostas Jakubauskas darbo vietoje pasirodė neblaivus. / 15min.lt nuotr.

Kažin ar valdininkas gali drąsiai žiūrėti kolegoms ir vadovams į akis – vos prieš savaitę, rugpjūčio 13-ąją, darbo metu jis buvo pastebėtas neblaivus. Atvykus policijos pareigūnams, liberalcentristas vedėjas į alkotesterį įpūtė, kaip „Palangos tiltui“ sakė Palangos miesto policijos komisariato viršininkas Jurgis Kažys, 2,07 promilės. Tai yra vidutinis girtumo laipsnis. Savivaldybės administracijos direktoriaus V.Kuznecovo  įsakymu, komisija atlikti tarnybinį patikrinimą dėl K.Jakubausko buvo sudaryta tik beveik po savaitės – rugpjūčio 19-ąją. 

Komisija sudaryta beveik po savaitės

„Žinia apie neblaivų Komunalinio ūkio skyriaus vedėją mane pasiekė Klaipėdoje. Iškart paskambinau pavaduotojui (B. Martinkui – aut.), kad jis atvyktų į vedėjo kabinetą. Vėliau jis man pranešė, kad įprasta tvarka dokumentų poėmį savivaldybės Komunalinio ūkio skyriuje atlikęs Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Klaipėdos valdybos pareigūnas („Palangos tiltas“ išsiaiškino, kad tai buvo Stasys Skersys  – aut.) įtaria, kad skyriaus vedėjas yra neblaivus. Kaip supratau, ir pats K.Jakubauskas to neneigė. Pirmadienį nurodžiau sudaryti komisiją iš Juridinio ir personalo skyriaus vedėjos, jos pavaduotojos ir dar vieno specialisto“, – pasakojo „Palangos tiltui“ administracijos direktorius Valerijus Kuznecovas.

Galbūt direktorių apgavo atmintis – tokia komisija paties V.Kuznecovo pasirašytu įsakymu buvo sudaryta tik rugpjūčio 19-ąją, ketvirtadienį. Tuomet, kai žinios apie stikliuką kilnojusį pavaldinį jau virpino savivaldybės sienas.

Anot V.Kuznecovo, komisijos išvadų teks palaukti keletą savaičių. „Kol bus išsiaiškintos visos aplinkybės, kol paaiškės policijos nuobauda“, – sakė V. Kuznecovas.

Užvakar apie policijos nuobaudą neblaiviam valdininkui direktorius nebuvo girdėjęs. Jis sakė, kad K.Jakubauskui teko aiškintis ir merui V.Stalmokui. „Mero kabinete K.Jakubauskas neneigė, kad penktadienį buvo išgėręs“, – sakė V.Kuznecovas.

Jis teigė, kad jam visai neįdomios vedėjo išgėrimo aplinkybės, svarbiausia, kad tai įvyko darbo metu.

Paklaustas, kokią nuobaudą administracija ketina skirti taurelę darbo metu kilnojusiam pavaldiniui, V.Kuznecovas prašė neskubėti: „Pirmiausia noriu sulaukti komisijos išvadų. Kai jos bus, svarstysiu. Manau, kad griežtas papeikimas vedėjui galėtų būti švelniausia nuobauda.“

Prieš kelerius metus pakeliui į darbą savivaldybėje policijos buvo sulaikytas neblaivus kitas savivaldybės darbuotojas, jis vėliau pasiprašė atleidžiamas.

Apie savivaldybės Komunalinio ūkio skyriaus vedėjo nemalonumus Palangos PK viršininkas J.Kažys sužinojo penktadienio vakarą, kai jam apie iškvietimą į savivaldybę informavo budintys pareigūnai.

„Buvo nusiųsta mūsų patrulių ekipažas tariamai neblaivaus valdininko blaivumui nustatyti. Paprašytas pūsti į alkotesterį, K.Jakubauskas nesipriešino. Jam buvo nustatytas 2,07 promilės girtumas. Valdininkui buvo surašytas administracinių teisės pažeidimų protokolas, šį jis neprieštaraudamas pasirašė“, – sakė J.Kažys. Jis teigė, kad K.Jakubauską policija jau nubaudė.

„Vedėjui buvo skirta labai humaniška bausmė – įspėjimas. Žinoma, juokingai atrodo. Aš būčiau nors 50 litų baudą skyręs. Bet nuobaudą skyrė iš kito rajono komandiruotas pas mus laikinai dirbti pareigūnas, todėl, matyt, tai ir suveikė, jis pasirinko pačią švelniausią nuobaudą“, – svarstė viršininkas.

Anot jo, tai, kad anksčiau K.Jakubauskas nebuvo baustas už panašius nusižengimus, matyt, irgi lėmė itin švelnią administracinę nuobaudą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius