-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 22

Palangos verslininkai: kurortas gerokai pagyvėjęs, bet ne sausakimšas

Palangos verslininkai džiaugiasi ilgu savaitgaliu, į pajūrį pritraukusiu daugybę žmonių. Vidurdienį jau kone nuo Palangos viaduko driekėsi įvažiuojančių į kurortą automobilių kolona. Tiesa, verslininkai neslepia kažko įspūdinga nesitikintys, esą Joninės į kurortą niekada nesutraukdavo masių. Šiemet situacija susiklostė palankiau – vyrauja vasariška kaitra.
Vietų, kur apsitoti Palangoje dar tikrai yra.
Vietų, kur apsitoti Palangoje dar tikrai yra. / J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr.
Temos: 2 Pajūris Palanga

Kambarius išsinuomoti siūlantis Ričardas teigė, kad birželis šiemet iš tiesų ypatingas, orai seniai taip nelepino.

„Ankstesniais metais birželį aš nė neidavau čia į pakelę, tiesiog per šalta, mažai žmonių. Šiandien išėjau pirmą kartą“, – sakė vidutinio amžiaus vyras. Jis nuosavame name, kuris, jis nė neslepia, yra gana pakraštyje kurorto, siūlo išsinuomoti kambarius ir name įrengtą dviejų kambarių butą. Už pastarąjį prašo 120 Lt, jame gali tilpti iki keturių asmenų. Dviviečių kambarių nuomos kaina – 30 Lt žmogui.

„Kainos kaip birželį nėra nei mažos, nei didelės. Palygingti su vidurvasario kainomis jos mažos. Liepos viduryje už lovą aš prašau 40-50 Lt, kai vietų Palangoje visai nelieka gali gauti ir šimtą, žmonės pasirengę mokėti daugiau, kad tik turėtų, kur prigulti“, – sakė palangiškis.

Jo nuomojami kambariai, kaip pats sako, su visas patogumais – yra mini virtuvėlė, dušas bei tualetas.

Gal viešbučiai ir užimti, tik ne privatus sektorius, vietos dar apstu, - sakė Ričardas.

„Automobilių srautas į Palangą gana didelis, tačiau manau, kad daug atvykstančiųjų iš apylinkių ir vakare ta pati kolona važiuos namo“, – kalbėjo vyras. Jis teigė, į pakelę nusprendęs išeiti per televiziją išgirdęs, kad apgyvendinimo sektorius kurorte užimtas net 90 proc.

„Gal viešbučiai ir užimti, tik ne privatus sektorius, vietos dar apstu. Žinote, kai jau visai nebebūna vietų, į pakeles išeina tų geltonų plytų daugiabučių namų, kurie yra tik įvažiavus į Palangą, savininkai, nuomojantys kambarius, tai vadinamasis „Bamo“ rajonas“, – politiką dėstė Ričardas.

Dar vienas pakelėje stoviniavęs pensinio amžiaus vyras teigė  nuomojantis kambarį bute.

„Nuomoju naujame rajone, tik įvažiavus į Palangą. Prašau 20 Lt už žmogų, kambaryje gali apsistoti iki trijų žmonių. Kaina nedidelė, bet niekas nenori, jau trečia para stoviu“, – neslėpė vyras.

Antplūdžio nėra

Palangoje šeštadienio vidurdienį buvo apie 25 laipsniai šilumos. Penktadienį kaitra buvo gerokai didesnė, o vakare, apie 21-22 val. iš pajūrio ir gatvių, kuriomis mėgstama pavaikštinėti, poilsiautojus išginė lietus.

„Griaudėjo ir žaibavo kaip reikiant“, – sakė kavinės „Monika savininkė Irena Pakutinskienė. Anot jos, būtent lietus į kavines ir atginė svečių.

„Pagyvėjimas jaučiamas smarkus, tačiau antplūdžio, kaip čia buvo rašoma nėra. Džiaugiamės saule, geru oru, – kalbėjo I.Pakutinskienė, – Joninės niekada nebuvo ypatinga šventė Palangoje, kuri pritrauktų daug žmonių. Tai ne stintų šventė. Žinoma, pagausėjimas jaučiamas, tačiau sezonas mums paprastai prasideda nuo Mindaugo karūnavimo dienos“.

Verslininkė prisiminė, kaip prieš maždaug trejus metus rengėsi sutikti svečius, atvykusius į Jonines Palangoje. Pasirūpino vainikais ir kitomis grožybėmis, tačiau liko nusivylę – poilsiautojų menkai tebuvo.

Moteris teigė kainų kavinėje visiškai nekėlusi, jos tokios pat, kaip ir žiemą. Prasidėjus aktyviam sezonui jos koreguojamos simboliškai, pridedama po keletą litų prie populiariausių patiekalų.

J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr./Spūstis ties įvažiavimu į Palangą.
J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr./Spūstis ties įvažiavimu į Palangą.
J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr./Kaitroje nuomotojai prastovi kone visą dieną.
J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr./Kaitroje nuomotojai prastovi kone visą dieną.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius