-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 21

Palangos verslininkų džiaugsmas – poilsiautojai iš Rusijos

Palangos verslininkams karščiai ir smogas Maskvoje išėjo į gera – mat daug rusų į šį Lietuvos kurortą važiavo norėdami pabėgti nuo baisaus klimato gimtinėje. Palangos verslininkai teigia, kad rusų turistai dosnūs.
Valdžia apie poilsį Palangoje galvoja net sunkmečiu.
Palangos paplūdimys / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Dienraštis „Lietuvos rytas“ rašo, kad Palangos verslininkus visuomet džiugina poilsiautojai iš Rusijos – jie nesidera ir neieško pigesnės nakvynės. Išlaidauti nusiteikę ir pasiturintys baltarusiai.

Tai, kad rusai mūsų pajūryje nusiteikę išleisti nemažas pinigų sumas, liudija dienraščio pakalbinti keli poilsiautojai iš Rusijos. 72 metų maskvietis Anatolijus Vichrovas su žmona Palangoje „Vanagupės“ viešbutyje praleido 20 dienų, ir atostogos jiems kainavo apie 11 tūkst. litų. Jie tikino net neieškoję pigesnio viešbučio, nes šis atitiko poreikius. Šeima per dieną vidutiniškai išleisdavo apie 250 litų.

Kita atvykėlių šeima už atostogas Palangoje sumokėjo dar daugiau – daugiau kaip 16 tūkst. litų. Šie iš Minsko atvykę poilsiautojai teigė, kad Palangoje aptarnavimo, viešbučio kokybė yra žymiai geresnė nei Graikijoje. Tiesa, jie pažėrė priekaištų, kad paplūdimyje šiukšlinas smėlis, pliažuose trūksta tualetų.

Iš Maskvos atvykusi 25 metų poilsiautoja Darja Aleksandrova spėjo išgarsėti tuo, kad ji pirmoji prasitęsė vizos galiojimą, mat atsižvelgus į orų situaciją Maskvoje atvykėliams iš Rusijos buvo daroma išimtis ir vizos pratęsiamos. Jai poilsis Palangoje kainavo apie 7 tūkst. litų. Maždaug 80 litų ji kasdien išleisdavo pietums arba vakarienei. Poileiui Palangoje išleisti pinigai rusei neatrodė per dideli. Ji teigia, kad į Palangą ketina atvažiuoti ir kitais metais, čia ilsisi daug maskviečių.

„Lietuvos rytas“ pateikia ir skaičius, liudijančius apie tai, kad rusai mėgsta paišlaidauti Palangoje. Prieš keletą metų Palangoje turtinga rusų šeima dviejuose kambariuose poilsio namuose gyveno nuo birželio 2 iki rugsėjo 15 dienos ir sumokėjo  126 tūkst. litų.

Kartą dvi rusų šeimos Palangoje šventė gimtadienį ir poilsio namų administratorės paprašė gauti 10 butelių prestižinio prancūziško šampano. Poilsio namų atstovams tik Klaipėdoje pavyko rasti vieną tokį butelį, kuris kainavo 1800 litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius