-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 12 09

Palėpėje – V.V.Landsbergio ir I.Narkutės dainuojamoji poezija

Pavargusiems nuo karštligiško dovanų ieškojimo ir iš parduotuvių sklindančių kalėdinių dainų, Dainuojamosios poezijos palėpės rengėjai siūlo „pabėgimo planą“ – jaukų ir ramų bardų Vytauto V.Landsbergio bei Ievos Narkutės koncertą.
V.V.Landsbergis teigia, jog dauguma jo dainų, nors ir melancholiškos, yra apie meilę, nes jos žmonėms labai trūksta.
V.V.Landsbergis teigia, jog dauguma jo dainų, nors ir melancholiškos, yra apie meilę, nes jos žmonėms labai trūksta. / Organizatorių nuotr.

V.V.Landsbergio pavadinti tik bardu negalima – daugeliui jis geriau pažįstamas kaip rašytojas, scenaristas, režisierius. Vis dėlto nemažą jo gyvenimo dalį užima ir muzika. Smagias pasakas vaikams ir suaugusiems kuriantis V.V.Landsbergis tokių pat tradicijų laikosi ir dainuojamojoje poezijoje: jo atliekamos savos kūrybos dainos pilnos netikėtų siužeto vingių, lietuvių tautosakos motyvų, subtilios ironijos. Koncerte Kaune kūrėjas nebus vienišas – jam talkins žmona Ramunė ir instrumentalistas Raimondas Rašpiliauskas.

Dar viena vakaro viešnia – jaunosios kartos bardė Ieva Narkutė. Gilaus aksominio balso savininkė, anksčiau buvo žinoma tiesiog kaip Jieva ir dainoms kurti naudojusi vienintelį instrumentą – pianiną. Ne vienus metus grojusi ir kūrusi nedideliam būriui gerbėjų, pernai atlikėja „išplaukė į platesnius vandenis“ – 2007-aisiais ji pelnė Sauliaus Mykolaičio vardo nominaciją kaip metų atradimas.

I.Narkutės dainos pilnos simbolių, melancholiškos, tačiau ne niūrios. Kaip ir ankstesniame pasirodyme Kaune, šįkart pianinu skambinsiančiai ir dainuosiančiai I.Narkutei pritars instrumentalistas Kęstutis Pleita.

Dvigubas V.V.Landsbergio ir I.Narkutės koncertas Kauno valstybiniame dramos teatre – gruodžio 11 dieną, ketvirtadienį, 19 val.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius