Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 18

Palikęs delegaciją Kanuose Vilniaus meras Turine ir Milane tvarkė asmeninius reikalus

Vilniaus miesto meras konservatorius Vilius Navickas, vykęs į tarnybinę komandiruotę Kanuose, Prancūzijoje, tuo pačiu aplankė Italiją, kur tvarkė asmeninius reikalus.
Naujasis Vilniaus savivaldybės meras Vilius Navickas
Sostinės meras Vilius Navickas tvirtina viską apmokėjęs iš savo kišenės. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Sostinės meras Prancūzijos kurorte vykusioje nekilnojamojo turto parodoje vos porą dienų vadovavo savivaldybės delegacijai. Po merų pietų jis paliko delegaciją dirbti toliau, o pats pasiėmė dvi dienas nemokamų atostogų ir, paliepęs surasti prabangų automobilį, išvažiavo į Italiją, pranešė LNK Žinios.

Aš pats išsinuomojau automobilį, pats jį apmokėjau, pats apmokėjau kitas dienas ir pats apmokėjau savo grįžimą, – teisinosi Vilius Navickas..„Aš pats išsinuomojau automobilį, pats jį apmokėjau, pats apmokėjau kitas dienas ir pats apmokėjau savo grįžimą. Tai absoliučiai etiška, būtų neetiška pasielgti kitaip“, – teigė V.Navickas.

Anksčiau statybų bendrovėje dirbęs politikas sakė turėjęs dalyvauti keliuose susitikimuose Italijoje – Turine ir Milane.

Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos vadovė Jolanta Petkevičienė LNK tvirtino, kad V.Navickas pažeidė Vietos savivaldos įstatymą, nes atostogavo be tarybos sprendimo. „Be to, kelia tam tikrų abejonių situacija, kad šiuo atveju tiesiog buvo pasinaudota tarnybos situacija ir pareigomis siekiant tam tikrų asmeninių tikslų“, – kalbėjo J.Petkevičienė.

Nekilnojamojo turto ir investicijų paroda „MIPIM 2009“ Prancūzijos mieste Kanuose vyko kovo 10–13 dienomis. Vilniui dalyvavimas joje kainavo apie 600 tūkst. litų. Grįžęs iš Kanų meras V.Navickas pareiškė abejojąs, ar savivaldybės atstovams vertėjo dalyvauti šioje parodoje. Kasmetinėje parodoje pristatomi įvairių pasaulio miestų plėtros projektai ir ieškoma investuotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius