Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 03

Pamokymai iš prezidentūros: ką reikės nuveikti Ukrainos vadovui

Naujajam Ukrainos prezidentui Petro Porošenkai reikės susidoroti su labai svarbiais uždaviniais – pirmiausia, taikos atkūrimu šalyje, teigia prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėjas užsienio politikos klausimais Laurynas Jonavičius.
Lietuvos Respublikos Prezidentės patarėjas užsienio politikos klausimais Laurynas Jonavičius
Lietuvos Respublikos Prezidentės patarėjas užsienio politikos klausimais Laurynas Jonavičius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Kasdien girdime, kaip susišaudymuose žūsta žmonės, numušami malūnsparniai, važinėja tankai ir šarvuočiai. Taikos atkūrimas yra vienas iš pagrindinių uždavinių, kuris tikrai nėra lengvas ir taip paprastai įgyvendinamas“, – „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ kalbėjo L. Jonavičius.

Kariniai veiksmai sudavė stiprų smūgį Ukrainos ekonomikai, tad reikės atkurti ir ją.

Be to, jo teigimu, kariniai veiksmai sudavė stiprų smūgį Ukrainos ekonomikai, tad reikės atkurti ir ją. „Antras svarbus uždavinys yra ekonomikos atkūrimas, stabilizavimas, skolų išmokėjimas ir biudžeto subalansavimas. Didelis vaidmuo čia teks ir Europos Sąjungai, kuri ir dabar skyrusi milijoninę paramą Ukrainai. Visgi tą paramą reikia įsisavinti, teisingai panaudoti, todėl naujasis prezidentas turės daug ką nuveikti šitoje srityje“, – kalbėjo D. Grybauskaitės patarėjas.

L. Jonavičius sakė, kad daug problemų Ukrainoje kyla dėl to, kad nėra aiškios sistemos, todėl prezidentas esą turės vykdyti konstitucinę reformą.  „Kad pradėtų realiai veikti įstatymo viršenybė, kad būtų galima lengviau kovoti su korupcija – tai būtinas darbas naujajam prezidentui“, – sakė jis.

Anot jo, Ukrainai taip pat lieka pasirašyti asociacijos sutarties su Europos Sąjunga laisvos prekybos dalį, užbaigti vizų liberalizavimo procesą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius