Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 04

Panevėžio centre ugniagesiai gelbėtojai pjaustė automobilį ir malšino liepsnas

Trečiadienį Panevėžio Laisvės aikštėje savo automobilius išrikiavo ugniagesiai. Čia surengtas Šv.Florijono dienos minėjimas. Profesinės šventės metu ugniagesiai miestelėnams demonstravo savo sugebėjimus ir techniką.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Į renginį Laisvės aikštėje sugužėjo gausus būrys panevėžiečių. Jų dėmesiui ugniagesiai surengė automobilio karpymo ir sužeisto žmogaus vadavimo operaciją.

Imituoto autoįvykio metu gelbėtojai išvadavo kaskadininku tapusį savo kolegą. Visą procesą susirinkusiems komentavo Operacijų vadovas Raimondas Imbrasas.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Renginio akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Renginio akimirka

Pirmiausia ugniagesiai nukirpo ir atlenkė automobilio stogą, vėliau pademonstravo, kaip saugiai ištraukiamas bei medikams perduodamas vairuotojas.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Renginio akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Raimondas Imbrasas

Kiek vėliau ugniagesiai pademonstravo kovos su degančiomis dujomis metodus. Gaisras buvo imituotas panaduojant degančią sienelę, iš kurios besiveržiančias liepsnas neutralizavo dviejų ugniagesių tandemas.

Galiausiai visuomenei parodyta viena situacija, kuri gali pasitaikyti ir buityje. Ugniagesiai demonstravo, koks pavojingas yra verdantis bei degantis aliejus.

Gelbėtojai taip pat parodė pavojus, kurie slypi bandant degantį aliejų malšinti vandeniu. Užpylus vos samtį vandens, į viršų pliūptelėjo liepsna. Ugniagesiai priminė, kad tokį degimą galima malšinti ugnies šaltinį uždengus audeklu ir taip neleidžiant patekti orui.

VIDEO: Šv. Florijono diena Panevėžyje

Ugniagesiai pasidžiaugė, kad šiemet Panevėžio apskrityje dar nepasitaikė itin skaudžių nelaimių.

Šiemet mūsų apskrityje gaisrų skaičius yra gana nedidelis jei lygintume su praėjusiais metais.

Pernai statistika buvo ženkliai blogesnė. Gelbėtojai tikisi, kad saugumui naudos duos ir uganigesiai savanoriai, kurie tarnybą pradės jau šiais metais.

„Šiemet mūsų apskrityje gaisrų skaičius yra gana nedidelis jei lygintume su praėjusiais metais. Nebuvo skaudžių nelaimių. Pernai buvo didelis žuvusiųjų skaičius. Taip pat norime pasidžiaugti ir tuo, jog priesaikas duos ir pirmieji savanoriai, kurie dirbs Kupiškyje, Pasvalyje. Panevėžio rajone irgi pamažu registruojame ugniagesius savanorius“, – kalbėjo Panevėžio apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos VPPS viršininkas Darius Marčiuška.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Renginio akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Renginio akimirka

Ugniagesiai sako, kad tokiais renginiais siekia artimiau bendrauti su visuomene ir kviečia gyventojus nebijoti teirautis jais aktualiais klausimais.

„Norime eiti į visuomenę. Mes galime atvažiuoti ne tik tada, kai jau reikia gesinti ar gelbėti žmones. Norėtume, kad visuomenė pas mus ateitų, klaustų ir būtų suinteresuoti saugumu.

Visada galite su mumis pasikonsultuoti priešgaisrinės saugos klausimais. Norėtume, kad prieš vedžiodamas elektros instaliaciją, statydamas krosnį ir darydamas kitus panašius darbus, žmogus pas mus ateitų ir pasidalintų savo planais.

Mes visada patarsime, kaip panašius darbus padaryti saugiai, parodysime vietas name ar bute, kur yra gaisro rizika“, – sakė Panevėžio apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos VPPS viršininkas Darius Marčiuška.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Renginio akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Renginio akimirka

Kone valanda trukusio renginio pabaigoje su ugniagesių technika galėjo susipažinti visi smalsuoliai.

Vaikai turėjo galimybę pasimatuoti ugniagesių ekipiruotę ar įsėsti į tarnybinio automobilio vidų, suaugusieji domėjosi įrangos galimybėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius