-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 27

Panevėžio konservatoriai registravo interpeliaciją merui Povilui Vadopolui

Panevėžio miesto konservatoriai registravo interpeliaciją merui socialdemokratui Povilui Vadopolui ir teigia, kad ją palaiko dauguma savivaldybės tarybos narių - bent 16 iš 31.
Povilas Vadopolas
Povilas Vadopolas / BFL/Gintaro Lukoševičiaus nuotr.

„Garbės žodį (kad palaikys interpeliaciją – BNS) turiu 20 tarybos narių“, – sekmadienį BNS sakė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos Panevėžio miesto savivaldybės taryboje lyderis Vitalijus Satkevičius.

Anot jo, 11 tarybos narių pasirašė po nepasitikėjimo tekstu, o 16 – dėl naujos valdančiosios koalicijos sukūrimo. Tarp jų be konservatorių yra „tvarkiečių“, nepriklausomų tarybos narių ir net vienas socialdemokratas – Algis Balsevičius.

V.Satkevičiaus teigimu, įregistravus interpeliaciją meras privalo ne vėliau kaip iki gruodžio 5-osios sukviesti neeilinį tarybos posėdį, kuriame būtų svarstomas nepasitikėjimas juo klausimas.

„Matyt, tada ir šauks posėdį“, – svarstė konservatorius.

Pagal Vietos savivaldos įstatymą, nepasitikėjimą meru ir vicemerais gali pareikšti ne mažiau kaip trečdalis tarybos narių, o už jų atleidimą iš pareigų privalo balsuoti ne mažiau kaip pusė politikų. Šiuo atveju – mažiausiai 16.

Jeigu sprendimas atleisti merą, mero pavaduotoją dėl nepasitikėjimo nepriimamas, šį klausimą pakartotinai svarstyti galima tik po pusės metų.

P.Vadopolas kaltinamas prastu Panevėžio miesto valdymu, jo valdančioji dauguma esą dirba chaotiškai, yra nevieninga ir nesutaria tarpusavyje. Tai trukdo spręsti miestui svarbius klausimus.

Po savivaldos rinkimų vasarį valdančiąją koaliciją Panevėžyje sudarė keturios partijos: septyni socialdemokratai, trys Liberalų sąjūdžio atstovai, trys „darbiečiai“, keturi „tvarkiečiai“ bei nepriklausomo kandidatas Tadas Labutis. Ji turi 18 mandatų iš 31.

Daugiausia – devynis – per rinkimus gavę TS-LKD, tris vietas turintys valstiečiai liaudininkai ir nepriklausomas kandidatas Kęstutis Lukoševičius liko opozicijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius