-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 29

Panevėžio valdančiuosius palieka socialdemokratai

Panevėžio valdančiąją koaliciją, piktindamiesi administracijos reorganizavimu ir koalicijos sutarties pažeidimu, paliko socialdemokratų frakcija. Apie savo sprendimą palikti valdančiuosius jie informavo per ketvirtadienį vykusį tarybos posėdį. Į taryba išrinkti keturi socialdemokratai Donatas Degenis, Janina Gaidžiūnaitė, Rimantas Sankauskas ir Povilas Vadopolas.
Donatas Degenis
Donatas Degenis / Nuotr. iš asmeninio archyvo

„Neradome bendro kontakto. Nė vienas mūsų siūlymas nepraėjo: nei dėl biudžeto formavimo, nei dėl pinigų, kai buvo skirstomi religinei bendruomenei, mes skatinome nuo to susilaikyti. Savivaldybės restruktūrizacija ir daugelis kitų klausimų. Buvome išėję su pareiškimu, kad frakcija yra nepatenkinta bendros koalicijos veikla, bet į tai nebuvo sureaguota per metus laiko. Tai vakar buvo priimtas sprendimas skyriaus taryboje ir frakcija šiandien informavo apie pasitraukimą iš valdančiosios daugumos“, – BNS sakė partijos Panevėžio skyriaus pirmininkas D.Degenis.

Jis kritikuoja Panevėžio valdančiuosius dėl neracionalaus lėšų panaudojimo, merui Ryčiui Mykolui Račkauskui žeria kritikos dėl netinkamų valdymo metodų.

G. Adinavičiūtės/15min nuotr./Rytis Mykolas Račkauskas
G. Adinavičiūtės/15min nuotr./Rytis Mykolas Račkauskas

„Matome diktatūrą Panevėžio mieste, ji įsišaknijusi, kada išrinktas meras vadovauja valdančiąjai daugumai užsitikrinęs viduje balsų daugumą ir į koalicijos partnerių siūlymus nekreipia dėmesio. O socialdemokratai nėra linkę būti politinėmis marionetėmis“, – sako jis.

Pasitraukus socialdemokratams, valdančiojoje koalicijoje lieka 19 tarybos narių: 3 Darbo partijos, 4 Nepartinių konservatorių ir krikščionių frakcijos, 4 komiteto „Mums svarbu“ bei „valstiečių“ jungtinės frakcijos atstovai bei dar 8 mero vadovaujamo judėjimo „Kartu“ nariai.

Meras sako, kad socialdemokratų pasitraukimas savivaldybės sprendimams neturės įtakos, nes jau visus metus jie nepalaikė valdančiųjų sprendimų, o kritiką vadino nepagrįsta, nes socialdemokratai nežino realios situacijos daugeliu klausimų.

„Tiesą sakant, tai visiškai nenustebino, nes jų veikimas visus metus buvo kaip opozicinės frakcijos. Matyt, buvo tiesiog laukta rinkimų. Tai nei laikas, nei pats sprendimas nenustebino (...). Jei šnekėti tiesiai, tai ponas Degenis ištempė frakciją, kaip mes vadiname, „Dexitu“, nes jis pačioje pradžioje pageidavo vicemero pozicijos, o jos negavęs dėl suprantamų priežasčių, nebuvo nei išsilavinimo, nei kompetencijos, ėmė nuosekliai veikti prieš. Tai staigmenos nebuvo“, – BNS sakė meras R.M.Račkauskas.

Panevėžio miesto savivaldybės taryboje iš viso yra 31 narys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius